ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 5. krog:
Vinarji v Novem mestu do obstanka v ligi
Krka Nm – Jeruzalem 26 : 28 (17 : 15)
Jeruzalem:
Žuran (2 obrambi), T. Cvetko (11 obramb); Kirič, Mavrič, Kolmančič, Bogadi 3, Radujkovič 5, Čudič 9 (2), Putarek, Peček, Mesarič 1, Rajšp, Gregorc 5 (2), Poznič, Šišmanovič 5. Trener: Saša Prapotnik
Rokometaši Jeruzalema so v Novem mestu prispeli do tretje zmage v Ligi za obstanek in si dokončno zagotovili obstanek v ligi. Krka se bo morala še potruditi, da si pribori obstanek v ligi. Tekma je bila izredno izenačena in nobena izmed ekip niti enkrat ni vodila za več kot dva zadetka. V zadnjih 30 sekundah 1. polčasa so Novomeščani izkoristili dve napaki Vinarjev in preko lahkih zadetkov iz protinapadov odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti (17 : 15). Gostje so odlično pričeli 2. polčas in po delnem izidu s 4 : 0 v 35. minuti povedli z 19 : 17. Do konca tekme minimalne prednosti Jeruzalem več ni izpustil iz svojih rok. V napadu je blestel Bojan Čudič, ki je v Športni dvorani Marof poskrbel za nekaj mojstrovin, katerim so zaploskali tudi domači navijači. Ponujeno priložnost na golu je odlično izkoristil kadetski reprezentant Tomaž Cvetko, ki je v igro vstopil v 16. minuti in do konca srečanja zbral 11 obramb. 18 – letni Cvetko je branil žoge v pomembnih trenutkih, ko se je lomila tekma. Gostiteljem ni uspelo nikakor zadeti s krilnih položajev, kjer je gostujoči vratar zbral lepo število obramb. V 58. minuti je prvi strelec Krke na tekmi Jan Irman zadel za izenačenje na 26 : 26. Piko na i gostujoči zmagi pa sta postavila Čudič in David Bogadi. S svojimi izkušnjami so veliki delež k ormoški zmagi dodali še Siniša Radujkovič, Aleš Šišmanovič, Jan Gregorc, Danijel Mesarič in Bogadi. V obrambi sta solidno svojo nalogo opravila Jaša Rajšp in Kristijan Putarek. Ormožani so se z zmago na Dolenjskem znova zavihteli na vrh Lige za obstanek. V petek 25. aprila ob 19.30 uri na Hardek prihaja Krško.

Vratar Jeruzalema Tomaž Cvetko (11 obramb) je zaustavil vse Krkine poskuse s kril.

Vratar Jeruzalema Tomaž Cvetko (11 obramb) je zaustavil vse Krkine poskuse s kril.

IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem Ormož): Z zelo dobro igro v 2. polčasu smo zlomili žilavega domačina, kateremu se je poznala odsotnost nekaterih poškodovanih igralcev. Pomembno je bilo, da domačinom nismo dovolili, da se odlepijo na prednost treh štirih zadetkov. V dramatičnem zaključku pa so odločile izkušnje, ki so na naši strani. Izpolnili smo zadani cilj pred sezono in prvoligaški rokomet bomo tudi v sezoni 2014/15 spremljali v Ormožu.
Mirko Skoko (pomočnik trenerja Krka Novo mesto): Igrali smo slabo v obrambi, saj se je v veliki meri poznala odsotnost poškodovanega Aljaža Lavriča. Veliko pa je k porazu doprinesla slaba realizacija strelov s krila, saj s tega položaja sploh nismo zadeli. Glede na to, da imamo veliko število poškodovanih izkušenih igralcev je to realna slika te mlade ekipe. Če želimo v bodoče dobiti kakšno tekmo moramo bolje odigrati v obrambi.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
V Sevnici potrdili tretje mesto v 2. SRL
Sevnica – Jeruzalem 25 : 30 (12 : 14)
Jeruzalem:
Kuzmič (2 obrambi), T. Cvetko (10 obramb); Kirič, Kocbek 8, Kolmančič 8 (3), V. Lukman 6, Mavrič 1, Šandor 2, Štumberger 1, Topolovec 4.
Brez pomoči ormoških reprezentantov letnika 1998 so mladinci Jeruzalema nalogo v Sevnici opravili z odliko. Z zmago so potrdili končno tretje mesto v 2. SRL, kar je uspeh nad pričakovanji pred sezono, saj gre za najmlajšo zasedbo v celotni 2. ligi. V torek 22. 4. ob 19.00 uri mladince Jeruzalema čaka še zadnja tekma letošnje sezone v 2. SRL. Na Hardek prihaja Krim Olimpija. Cilj se je posloviti z zmago od uspešne sezone 2013/14.

Razpored tekem za vikend, sobota 26. 4. 2014:
STAREJŠI DEČKI A (LETNIKI 1999 in mlajši); sobota 26. 4. ob 10.00 uri:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK MARIBOR

STAREJŠI DEČKI B (LETNIKI 2000 in mlajši); sobota 26. 4. ob 11.20 uri:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK MARIBOR

KADETI (LETNIKI 1997 in mlajši); sobota 26. 4. ob 12.45 uri:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

MLADINCI, 2. SRL (LETNIKI 1993 in mlajši); od 1. do 6. mesta; torek 22. 4. ob 19.00 uri:

RK JERUZALEM ORMOŽ – RK KRIM OLIMPIJA,