TOREK 22. 9. 2020:

 

Ob 08:00 uri smo bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari, kjer smo evidentirali kaznivo dejanje. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

 

Ob 14:24 uri smo bili obveščeni o večjem številu oseb, ki bi ilegalno vstopile v R Slovenijo. Osebe smo izsledili in ugotovili, da gre za sezonske delavce drž. Hrvaške. Za delo pa so imeli ustrezna dovoljenja.

 

Ob 21:40 uri smo v Zavod za prestajanje kazni zapora odpeljali tujca, kateri je bil obravnavan kot voznik, ki je prevažal osebo, ki je nezakonito vstopila na območje RS.

 

Ob 05:17 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. In udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

 

SREDA, 23.9.2020

 

 

ČETRTEK  24. 9. 2020

 

Ob 16.14 nam je oškodovanec podal predlog za pregon kaznivega dejanje Poslovne goljufije. Sledi zbiranje obvestil.

 

Ob 20.00 smo bili obveščeni o povoženju divjadi na območju Svetega Tomaža. Vozniku smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

 

Ob 01.05 uri smo v Središču ob Dravi prijeli 29 ilegalnih pribežnikov. Po končanem postopku bo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Med prijetimi pribežniki smo za enega ugotovili, da je storilec kaznivega dejanja Prepovedanega sprovajanja čez državno mejo. Zoper to osebo sledijo nujna preiskovalna dejanja in bo s kazensko ovadbo predan dež. Preiskovalnemu sodniku.

 

Ob 06:25 smo v Miklavžu obravnavali povoženje divjadi. Vozniku smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

 

 

Napoved aktivnosti za petek dne 25. 9.  2020 in vikend:

 

Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

 

V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so  lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ