Iz vsebine:

  1. Lokalna akcijska skupina občine Ormož je v ponedeljek objavila 5.poziv za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Na voljo je nekaj čez 50 tisoč evrov.  Podrobnosti poziva nam predstavlja Zlatko Zadravec – direktor JARE ORMOŽ.
  2. Iz stavbe na Vrazovi ulici 9, kjer ima svoje prostore tudi Mrežni podjetniški inkubator pa prihaja še ena vzpodbudna novica. Inkubator se odslej ponaša z visokim priznanjem »naj podpornik socialne ekonomije«:
  3. Podjetji OPSEN in JERUZALEM SAT – Oljarna Središče ob Dravi ter Območna obrtno-podjetniška zbornica se zavedajo, da je povezovanje nujno. Tako skupaj delajo na projektu BUSSINES NET JERUZALEM, ki bo namenjen skupnemu oziroma vzajemnemu trženju in večji prepoznavnosti lokalnega gospodarstva. Svoj namen in cilje so predstavili na tiskovni konferenci minuli teden:
  4. Minuli teden se je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec udeležila okrogle mize: »Škoda v kmetijstvu v letu 2020 in možnosti odprave posledic«, ki je potekala v Beli dvorane Grajske pristave. Predstavljenih je bilo nekaj možnosti, kako bi se škodo dalo najbolje omiliti:
  5. Od 1.septembra imamo na Kerenčičevem trgu novo trgovino z imenom ŠPEJZA. Trgovina ima pristno domače ime, v njej pa najdete številne izdelke, pridelane v lokalnem okolju.
  6. V gradu SNEŽNIK na Notranjskem je na ogled 7.državna razstava OBLO in OGLATO, ki jo je na ogled postavil JAVNI SKLAD ZA KULTURNE DEJAVNOSTI REPUBLIKE SLOVENIJE. Med 60-timi razstavljenimi deli je tudi likovno delo domačinke Inne Klemenčič. Gre za prestižno državno razstavo, ki na ogled prinaša le najboljša dela slovenskih ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev:
  7. V mesecu septembru KS ORMOŽ praznuje svoj praznik. Žal so letos zaradi ukrepov za zaščito pred COVIDOM19 vse prireditve odpadle, kljub temu pa sta komisiji za ocenjevanja okolja in priznanja Krajevne skupnosti svoje delo opravili, tako je pred kratkim v Beli dvorani grajske pristave potekala slovesnost na kateri so dobitnike priznanj za leto 2019 tudi predstavili:
  8. Za konec pa še med rokometaše: Med rokometnimi dogodki smo znova bili priča zelo zanimivi rokometni tekmi, katero sta uprizorili ekipa Jeruzalem Ormož in ekipa iz Primorske: