V gradu SNEŽNIK na Notranjskem je na ogled 7.državna razstava OBLO in OGLATO, ki jo je na ogled postavil JAVNI SKLAD ZA KULTURNE DEJAVNOSTI REPUBLIKE SLOVENIJE. Med 60-timi razstavljenimi deli je tudi likovno delo domačinke Inne Klemenčič. Gre za prestižno državno razstavo, ki na ogled prinaša le najboljša dela slovenskih ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev:

In tako smo se Prleki minulo nedeljo, v organizaciji JSKD Območne izpostave Ormož odpravili na Notranjsko na ogled državne razstave OBLO in OGLATO, kjer je med 60timi deli razstavljeno tudi likovno delo Ormožanke INNE KLEMENČIČ. Razstava je na ogled v galeriji romantičnega gradu SNEŽNIK, ki ga štejemo kot enega najlepših v Sloveniji. Sprehod skozi štiri etaže gradu nam pričara vzdušje izpred 150 let, saj so grajske sobe še vedno opremljene s pristnim pohištvom iz druge polovice 19.stoletja, ko so v njem počitnikovali kneza – brata Herman in Ulrik ter njuna sestra kneginja Ana, ki so bili zadnji lastniki gradu, ki pa se prvič omenja že v 13.stoletju.


Galerija se nahaja v predzidju oziroma v pritličju, kjer torej trenutno gostuje državna likovna razstava JSKD OBLO in OGLATO. Državne tematske razstave, namenjene ljubiteljskim likovnim ustvarjalcem, Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti bienalno organizira že od leta 2008. Razstave presegajo klasične likovne tematske natečaje, saj je projekt zastavljen širše in čez daljše časovno obdobje. Priprave na sedmo razstavo, Oblo in oglato, so se tako pričele že z razpisom teme jeseni 2018. Spomladi 2019 je v zbirki Likovni odsevi izšel poglobljen priročnik Janeza Zalaznika z naslovom Oblo in oglato. Sledilo je 12 predavanj in delavnic za ljubiteljske ustvarjalce po celi Sloveniji. Prijavnico za sodelovanje na območnih oziroma regijskih razstavah je oddalo okrog 460 likovnikov. V jeseni 2019 se je v organizaciji območnih izpostav JSKD zvrstilo deset regijskih razstav, za katere so regijski selektorji in selektorice izbrali 266 likovnih del.
Državni selektor akademski slikar Janez Zalaznik je po ogledu vseh regijskih razstav za državno razstavo izbral 60 del. Med temi je tako tudi likovno delo Inne Klemenčič.

Innino likovno delo nosi naslov BRAVO in kot pravi, predstavlja obraz človeka, ki po nekem mučnem obdobju uzre novo upanje. Gotovo pa dosega vse kriterije razpisane tematike.
Na razstavi OBLO IN OGLATO, ki bo v gradu Snežnik na ogled do 4.oktobra je med 60-timi razstavljenimi deli – 32 likovnih del, 11 skulptur oziroma tridimenzionalnih objektov, sedem fotografij, šest del v keramiki, tri grafike in en umetniški multimedijski performans. Izvirnost, raznolikost in kakovost izbranih del kaže, da je v polju ljubiteljske likovne ustvarjalnosti možno utirati številne izrazne poti, menijo v Javnem skladu za kulturne dejavnosti RS, in gotovo da so jim tudi ljubiteljski likovni ustvarjalci kos.