PETEK 25. 1. 2019

Ob 11.45 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvine v Ormožu in sicer je neznani storilec ukradel denarnico. Sprejet je bil zapisnik za pregon. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 16.19 smo v naselju Obrež obravnavali prometno nesrečo z udeležbo psa. Opravljen je bil ogled. Lastnici psa je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 26. 1. 2019

Ob 11:50 smo bili na kraju dogodka v kraju Sodinci. Prejeli smo prijavo, da bi naj neznani psi pokončali drobnico. Na kraju je po zbranih obvestilih bilo ugotovljeno, da so drobnico najverjetneje pokončali šakali. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.32 smo bili obveščeni da je moški v kraju Lahonci udaril drugega moškega. Ugotovljeno je bilo, da je prijavitelja udaril osumljenec in ga lahko telesno poškodoval. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Ob 21.50 smo bili obveščeni, da je v Ivanjkovcih prijaviteljico moti glasna glasba. Vendar ob prihodu patrulje na kraj dogodka, kršitev ni bila zabeležena.


NEDELJA 27 . 1. 2019

Ob 07.45 smo bili obveščeni, da imajo na mejnem prehodu v postopku osebo, katero iščemo. Na kraj odšla patrulja, katera je ugotovila, da gre za osebo, katera je osumljena storitve kaznivega dejanja tatvine. Zbrana obvestila in sledi kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 14.33 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se voznik ni strinjal z ugotovljeno stopnjo izmerjenega alkohola, je bil odrejen strokovni pregled v ZD Ormož. Po prejeti analizi sledi ukrep. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

PONEDELJEK 28. 1. 2019

11.50 uri smo v Središču ob Dravi prijeli dve osebi, kateri sta ilegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bosta vrnjeni HVO.

Ob 16.27 uri smo bili obveščeni o tatvini v eni od trgovin. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

Ob 05:44 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za torek dne 29. 1. 2019

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev, zimska oprema na vozilih).

PRIPRAVILI POLICISTI PP ORMOŽ