V Ormožu so v teku dogodki v okviru 2.krajevnega praznika, ki smo ga po 27-letih obudili lansko leto. Tako bomo oddajo začeli s posnetkom parade in izobešanjem zastave, kar je predstavljalo začetek dogodkov ob prazniku.
V okviru krajevnega praznika je v nedeljo v Ključarovcih potekala otvoritev ceste in blagoslov obnovljene kapele. Gre za 960 metrov dolgo cesto in kapelici Lurške matere božje iz leta 1894. V okviru krajevnega praznika je bila tudi projekcija fotografij amaterskega fotografa Marka Zabavnika, sicer pa je razstava njegovih fotografij v galeriji Trgovskega centra Holermous.
S proslavo in podelitvijo priznanj zaslužnim krajanom pa so v Ivanjkovcih minuli petek zaključili svoj letošnji krajevni praznik. Slavnostna govornica na prireditvi je bila predsednica KS Slavica Rajh.
Lovska družina VINSKI VRHOVI letos praznuje 70 letnico delovanja. Slovesnost ob jubileju je minulo soboto bila v Kulturnem domu v Miklavžu pri Ormožu. Prispevek prinaša nekaj utrinkov s proslave in odlomke govornikov.
V okviru Kajžar festa 2016 je minuli teden bila tudi Javna tribuna z naslovom »Z inovacijami do novih delovnih mest«. Dogodek je potekal v gostišču Brenholc na Jeruzalemu…
Za konec pa še o gasilski vaji, ki je bila uvod v praznovanje 130.letnice PGD ORMOŽ in pregled športnih dogodkov.

Vabljeni k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri, ponovitve so:
petek ob 10.in 16.uri
sobota ob 18.uri
nedelja ob 11. in 18.uri