Iz vsebine:
V nedeljo popoldne (30.avgusta) smo v občini Ormož bili priča močnemu neurju z orkanskim vetrom, nalivi in točo. Mnogi se takšnega neurja ne spomnimo. Škoda je ogromna. Tako kot vedno so se v pomoči občanom izkazali gasilci vseh Prostovoljnih gasilskih društev v Gasilski zvezi Ormož, na pomoč so priskočili tudi gasilci Gasilskih zvez Središče ob Dravi in Sveti Tomaž:

2. Posledice neurja na Ormoškem območju si je včeraj ogledala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec. Z vinogradniki in oškodovanimi se je srečala v Litmerku. Zraven so bili tudi vsi trije ormoški poslanci, ormoški župan in podžupanja. Je pa bila to tudi priložnost, da se o škodi, ki jo povzroči takšno neurje v vinogradih pogovorimo z enologom Mitjem Hrgo:

3. Posledice nedeljskega neurja so kar malo zasenčile največji dogodek minulih dni. In sicer PRVI ŠOLSKI DAN. Vsaj za 89 prvošolčkov v občini Ormož je to gotovo zelo vznemirljiv in nepozaben dan:

4. Prvi šolski dan naznanja jesen, a tudi klopotanje klopotcev vse naokoli. V Ormožu smo klopotec postavili 16.avgusta, ko smo se vinogradniške letine še lahko veselili! Dogodek so v organizaciji JZ za turizem, kulturo in šport ter oddelka za upravljanje z občinskim premoženjem izpeljali člani TKD Miklavž pri Ormožu, ormoški gasilci in Martin I.Ormoški:

5. Med mnogimi prijetnimi dogodki za mlade in mlade po srcu, ki so to poletje potekali v Ormožu, je v petek potekal festival MLADI ORMOŽ. Festival je bil priložnost, da se predstavijo mladi podjetniki in za podjetništvo navdušijo svoje vrstnike. Festival pa je bil tudi priložnost za še malo zabave pred iztekom šolskih počitnic.

6. Znanstveno raziskovalni center Bistra je skupaj s partnerji projekta, v Ormožu predstavil projekt Innovative Location, ki je namenjen razvoju poslovnih con in priložnosti za investitorje. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu programa čezmejnega programa Slovenije in Avstrije.

8. Sedaj pa med športnike: Po naporni pripravljalni tekmi s Celjem, so ormoški rokometaši izvedli še nenavaden kondicijski trening, ki so ga izvedli v sodelovanju z gasilci PGD ORMOŽ.

9. Rokometaši Jeruzalema Ormož so pred začetkom sezone, četrtega septembra odigrali svojo sedmo pripravljalno tekmo. Nasprotnik je bila ekipa Celja, sicer aktualni državni in pokalni prvak. Ni bilo enostavno…..

10. Minulo soboto se je v okviru Nogometne šole Nogometnega kluba Ormož odvijal nogometni turnir selekcij U9 in U11. Skupaj je sodelovalo 7 ekipi: