PONEDELJEK 14.9. 2020

Ob 10.45 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat.in materialno škodo. Patrulja je na kraju ugotovila, da je v prometni nesreči nastala minimalna materialna škodo, voznika in vozila pa izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato je bilo na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 14.00 smo na PP sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Ogrožanja varnosti. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 17.10 nam je občan izročil pištolo, katero bi naj našel ob cesti. Najverjetneje gre za plinsko pištolo. Po ustreznem pregledu sledi naše nadaljnje ravnanje s predmetom.

TOREK 15. 9. 2020:

Ob 14:44 uri smo bili obveščeni o najdbi ključev v Ormožu, katere smo proti zapisniku prevzeli in bomo poskušali ugotoviti lastnika .

Ob 15:15 uri smo bili obveščeni o poškodbi občana, ki je izstopal iz vlaka na železniški postaji Ormož. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da se je dogodek pripetil na območju železniške postaje Hajdina, zaradi česar smo primer odstopili na Policijsko postajo Ptuj.

Ob 15.30 uri smo bili obveščeni o opaženju sumljive osebe v Obrežu, ki je stekla iz koruze čez cesto stekla v gozd oziroma koruzo. Po obvestilu smo pričeli takoj s pregledom okolice, kjer pa sumljivih oseb nismo izsledili.

Ob 17.50 uri smo s strani občana, ki je prišel na policijsko postajo prejeli obvestilo, da mu grozi fant njegove bivše partnerice. Opravljen je bil razgovor kjer je bilo ugotovljeno, da kršitve ni bilo.

SREDA 16. 9. 2020:
Ob 15:24 uri smo izven naselja Pavlovci prijeli tri državljane Kosova, kateri so predhodno prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu, po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom

Napoved aktivnosti za četrtek 17. 9. 2020:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Pripravili policisti PP ORMOŽ