Iz vsebine:
Z željo mlade v Ormožu spodbuditi k aktivnejšemu vključevanju v družbo se je Ljudska univerza Ormož od 1.avgusta lotila projekta »Mladi Ormož«. Projekt so predstavili na tiskovni konferenci sredi avgusta:

2. Glede na to, da dolgoletni direktor Javne razvojne agencije občine Ormož ZLATKO ZADRAVEC odhaja v pokoj, je Svet Javne razvojne agencije Občine Ormož med šestimi kandidati, ki so se prijavili na razpis, za novega direktorja izbral Mateja Rogača. Soglasje k izbranemu direktorju je Občinski svet podal na svoji 1.izredni seji 11. avgusta:

3. Na izbiro novega direktorja JARE in tudi novega direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport se je kmalu po seji s tiskovno konferenco odzval tudi Občinski odbor Nove Slovenije. Moti jih predvsem postopek izbire kandidata: UT_27_8_2020_TISKOVNA_NSI_KADROVANJE

4. Od sredine avgusta nas že vse naokrog pozdravljajo klopotci, ki naznanjajo skorajšnjo trgatev in končno tudi konec poletja. Tudi v Ormožu ste najbrž že slišali, ali vsaj videli… Med vsemi je posebna atrakcija še vedno klopotec – velikan, ki stoji na griču Strmec v Hermancih. Postavili so ga 15. avgusta, enajstič po vrsti:

5. Od 22. do 30. avgusta 2020 potekajo dnevi odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov, kjer lahko od blizu spoznamo uspešne zgodbe slovenskega podeželja ter degustiramo njihove domače lokalne dobrote. Dneve odprtih vrat organizira tudi socialno podjetje EKO PRLEKIJA. Minulo soboto so na Svetinjah pripravili ekološko tržnico, ki jo je obiskala tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec:

6. Po ženski rokometni ekipi KRIM so na šestdnevnih pripravah v Ormožu bile še rokometašice IZOLE – članice 1. A ženske rokometne lige. Razen napornih treningov so si Izolanke z veseljem vzele nekaj časa tudi za sprostitev in ogled okolice. Obiskale so tudi zidanico Malek:

7. Ormoški rokometaši so odigrali četrto pripravljalno tekmo za sezono 2020/21. Na Hardeku so gostili rednega udeleženca Lige prvakov in serijskega slovaškega prvaka Tatran iz Prešova. Domačini so nasprotniku nudili dostojen odpor, a vseeno izgubili z izidom 30 : 32.

8. Za konec današnje oddaje pa še na kratko s TRETJE medsebojne pripravljalne tekme tekme med rokometaši Ormoža in Velike nedelje, kjer so izjemno motivirani Ormožani visoko porazili Veliko Nedeljo.