Iz vsebine:
Začetek leta 2023 je prinesel vstop Hrvaške v schengensko območje, nadzor na meji je tako ukinjen. Slovenija tako po 15 letih ne varuje več zunanje meje. Policisti, ki so doslej nadzorovali mejo, se selijo na policijske postaje za izravnalne ukrepe, vendar jih bo večina še naprej delovala na obmejnem območju.
2. Za policijsko varnost bo torej poskrbljeno, najmanj 750 let staro mestece ob Dravi bo tako živelo naprej … Ormož namreč letos praznuje 750 let od prve pisne omembe mesta. Častitljivo obletnico bomo obeležili z 22 dogodki skozi vse leto, JZ za turizem, kulturo in šport pa namerava častitljivo obletnico unovčiti tudi preko turističnih programov. Dogajanja so pristojni predstavili na novinarski konferenci minuli ponedeljek:
3. Med objekti, ki rastejo v ormoški ekonomski poslovni coni raste tudi nov poslovno-trgovski objekt podjetja SEJATEH, kamor bodo med drugim preselili njihovo gradbeno trgovino, ki sicer na tej lokaciji domuje že sedem let. V novozgrajenem objektu je predvidena tudi večja restavracija. Zanjo najemnika še iščejo.
4. Centri ponovne uporabe v Sloveniji nas že dobro desetletje učijo, kako živeti in ustvarjati s čim manjšo porabo virov in energije po načelih krožne rabe virov. K realizaciji krožne rabe virov prispeva tudi Ormož, kjer so pred kratkim iz kontejnerjev uredili razstavni prostor, kjer si je moč ogledati stare oziroma rabljene predmete, ki pa jih s primerno obnovo še vedno lahko uporabimo. (15.12.2022)

5. Kljub temu, da so božično-novoletni prazniki že daleč za nami, pa se le še spomnimo enega izmed veselih trenutkov, ki ga je Gasilska zveza Ormož pripravila za svojo gasilsko mladino. Tradicionalno jih je pred Grajsko pristavo v Ormožu pred prazniki tudi letos obiskal Dedek Mraz:

6. Med mnogimi minulimi prazničnimi dogodki je tradicionalno 28.decembra potekal tudi novoletni koncert Pihalnega orkestra Glasbene šole Ormož. Letos so ga posvetili klasični glasbi v novi preobleki…