Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 16. 1. 2023, do 7.00 dne 17. 1. 2023 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 16. 1. 2023
Ob 13.50 smo imeli v postopku državljana Kosova, za katerega je bilo ugotovljeno, da je nezakonito prebival v R Sloveniji. Po končanem postopku je bil tujec z odločbo nameščen v Center za tujce v Postojni in je v postopku odstranitve iz R Slovenije.. Izrečena mu je bila globa zaradi kršitve določil Zakona o tujcih v višini 1300 evrov.

Ob 21.20 smo v naselju Ivanjkovci imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozila vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP. Zoper voznico bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 22.25 smo izven naselja Ormož imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja iz začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za torek 17. 1. 2023:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

Pripravili policisti PP ORMOŽ