PETEK 8. 6. 2018
Ob 16:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanje trčil v voznika motornega kolesa, kateri je zaradi tega padel po vozišču in zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev doložil Zakona o cestno prometnih pravilih.
 
Ob 17:57 uri smo intervenirali v naselju Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da prišlo do spora med znankama, ter je bil kršiteljici na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.
 
Ob 20:55 uri smo bili na kraju dogodka na lokalni cesti izven naselja Veliki Brebrovnik. V času neurja je na osebni avtomobil med vožnjo padlo drevo. Za odstranitev so poskrbeli člani PGD Miklavž pri Ormožu. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.
 
Ob 21:25 in 23:05 smo prejeli obvestilo, da je delno poplavljeno vozišče glavne ceste v Trgovišču oziroma Cvetkovci, o tem smo obvestili vzdrževalca ceste.
 
Ob 21:30 smo prejeli obvestilo, da je na lokalno cesto v naselju Mala vas pri Ormožu padel električni kabel. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi neurja prišlo do snetja kabla iz drogov ter je padel na vozišče lokalne ceste. Kraj so do prihoda pristojnih služb zavarovali.
 
Ob 23:03 uri smo bili obveščeni, da je poplavljen podvoz pod železniško progo v naselju Osluševci. Obveščen je bil vzdrževalec podvoza, kateri je na kraju ugotovil, da svetlobna signalizacija deluje pravilno, prav tako črpalke, vendar zaradi neurja in količine padavin, iz bližnjega potoka voda dalje priteka v podvoz.
 
SOBOTA 9. 6. 2018
Ob 1:12 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozišča lokalne ceste v naselju Gornji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voda poškodovala bankino vozišča. Zaradi nevarnosti za druge udeležence v prometu smo kraj zavarovali ter preko regijskega centra za obveščanje obvestili pristojne službe.
 
Ob 14:48 nas je občan iz Trgovišča obvestil, da ima težave s sosedovim zemljiščem. Patrulja je oba na kraju napotila na zasebno tožbo.
 
Ob 18.45 smo bili obveščeni, da že od jutra žena pogreša moža. Organizirali smo iskalno akcijo skupaj z gasilci PGD Ključarovci. Ob 21.45 uri smo v iskalni akciji v zapuščenem objektu v kraju Lunovec našli pogrešanega 54 letnega moškega, kateri je storil samomor z obešanjem.
 
Ob 02.45 je naša patrulja na območju Policijske postaje Ptuj začasno odvzela vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.
 
NEDELJA 10. 6. 2018
Ob 17:10 uri so bili tujcu državljanu R Hrvaške, na RC v Pavlovcih začasno odvzeti dokumenti, zaradi prekoračene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog, katerega pa na kraju ni poravnal.
 
Ob 17:36 uri smo bili obveščeni o poškodbi vozila na RC v Ivanjkovcih. Do poškodbe je prišlo med vožnjo zaradi nepravilno naloženega tovora. Udeležena voznika sta se pred prihodom patrulje na kraj že sama sporazumela, ter izpolnila evropsko poročilo o prometni nesreči.
 
Ob 18:00 uri se je na PP oglasila državljanka R Hrvaške, ter poizvedovala za izgubljeno tujo reg. tablico številk VŽ 939-HG, Tablico je izgubila v petek zvečer med neurjem, med vožnjo po regionalni cesti na relaciji Stročja vas – Vuzmetinci.
 
PONEDELJEK 11. 06. 2018
Ob 5:35 smo bili obveščeni po pobeglih konjih na območju Žerovinec, saj so se brez nadzora nahajali na regionalni cesti. Obveščen lastnik, kateri je konje namestil nazaj v ogrado. Lasniku je bilo na kraju izrečeno ustno opozorilo.
 
Ob 08.05 smo v enoti sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo na Ptuju.
 
Ob 10.20 se je v enoti oglasil občan, kateri je bil danes v Ormožu fizično napaden s strani znane osebe. Ker bo danes iskal zdravniško pomoč, bo se na Policijski postaji zglasil naslednji dan in takrat bomo zadevo tudi ustrezno obravnavali.
 
Ob 03.15 smo v Središču ob Dravi imeli v postopku dva tujca, katera sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Po vseh zbranih obvestilih bomo tujca predali Hrvaškim varnostnim organom.
 
Napoved aktivnosti za torek 12. 6. 2018:
-Ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti.

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ

Oblikovala: Anja Fras