V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) v Črni na Koroškem število okuženih z novim korona virusom narašča, skupno so potrdili 21 okužb, in sicer 12 pri uporabnikih in 9 pri zaposlenih.
Prvo okužbo so pri zaposleni v CUDV Črna na Koroškem potrdili v ponedeljek, 21. septembra.
Del uporabnikov in zaposlenih so namestili v črnjanski hotel, sedem uporabnikov in dva zaposlena pa so namestili v covid-19 enoto v Ormožu, kjer je urejena siva in rdeča cona, je poročala Slovenska tiskovna agencija (STA) in še nekaj drugih slovenskih medijev.

In prav informacija, da so sedem uporabnikov in dva zaposlena iz Črne namestili v covid-19 enoto, ki bi domnevno lahko bila le v Psihiatrični bolnišnici v Ormožu, kjer je urejena siva in rdeča cona, je v Ormožu naletela na precejšen preplah, sploh pa ker lokalna skupnost o teh namestitvah ni bila seznanjena.

Direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož Andraž Jakelj, mag. jav. upr., je opisano dejstvo, danes v petek, 25.9. za KTV ORMOŽ tako pojasnil:

“Psihiatrična bolnišnica Ormož ni bolnišnica v kateri bi se zdravili pacienti s COVID 19. Zagotavljamo pa rdečo cono za lastne paciente in Dom starejših občanov Ormož. Do ureditve razmer v ZUDV Črna na Koroškem smo nudili namestitev njihovim uporabnikom in dvema zaposlenima, ki se danes vračajo nazaj.”