PETEK 2. 11. 2018

Ob 13:50 uri smo s strani oškodovanca obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu. S strani patrulje je bil opravljen ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika poškodoval oškodovančevo vozilo. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 14:05 uri smo na policijski postaji opravili zbiranje obvestil od osumljenca kaznivega dejanja Goljufije.

Ob 14:30 uri smo bili obveščeni, da naj bi oseba v okolici Ormoža grozila s samomorom. Patrulja na kraju opravila razgovor z osebo, katera je zanikala kakršne koli grožnje z samomorom, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

SOBOTA 3. 11. 2018

Ob 07.39 uri smo bili obveščeni o prometnem dogodku in sicer je voznik v Malem Brebrovnikom z vozilom trčil v kanalizacijski jašek in si pri tem poškodoval vozilo.

Ob 10:40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorija na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 18.15 uri smo v Ivanjkovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Patrulja je zadevo zaključila z obvestilom od odstopu od ogleda.

NEDELJA 4.11. 2018

Ob 10:06 uri smo na lokalni cesti Cvetkovci – Podgorci obravnavali prometni dogodek, kjer je voznica trčila v srnjaka. Patrulja je zadevo zaključila z izdajo Obvestila od odstopa od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 11:38 uri smo na lokalni cesti v naselju Lešnica obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega vozila zapeljal v večjo udarno jamo in si poškodoval pnevmatiko. Patrulja je zadevo zaključila z izdajo Obvestila od odstopa od ogleda kraja PN. Obveščena je bila tudi dežurna služba vzdrževalca ceste.

Ob 17:30 uri smo bili obveščeni, da v naselju Trnovci preko lokalne ceste leži telefonski kabel. Obveščali smo pristojno službo.

Ob 17:59 uri smo zaradi prehitre vožnje na v naselju Ivanjkovci, začasno odvzeti dokumente tujcu državljanu RH.

PONEDELJEK 5. 11. 2018

Ob 16:55 smo ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Ormoža, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Ob 18:25 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju vloma v nenaseljen objekt na območju Središča ob Dravi. Na kraju smo opravili ogled kraja kaznivega dejanja in bomo po zbranih obvestilih in dokazih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Napoved aktivnosti za torek dne 6. 11. 2018
– Med 5. 11. 2018 do 11. 11. 2018 bomo izvajali poostren nadzor v cestnem prometu, psihofizično stanje voznikov.
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev).

Pripravili policisti PP ORMOŽ