Danes se najprej odpravljamo v sosednjo občino Središče ob Dravi, kjer so minuli teden z izvajalcem podpisali pogodbo za gradnjo vodovoda Ormož – Središče ob Dravi, odsek 1 in zamenjava vodovodnih cevi v Obrežu. Investicija se delno izvaja tudi na območju občine Ormož.
Minuli torek ob 09.uri so v letošnji sezoni PRVIČ odprli vrata ormoškega letnega kopališča. Temperature so takšne, da je osvežitev v bazenu več kot dobrodošla. Že prvi dan je voda v bazenih, ki se ogreva s sončnih kolektorjev imela 27 stopinj Celzija!
Sicer pa je bil čas valet. Dogodek, ki je za devetošolce velik mejnik v življenju. Zraven smo bili na valeti v Ormožu in v Veliki Nedelji:
Med stalnimi arheološkimi razstavami v ormoškem muzeju je od 21.maja na ogled tudi antična pepelnica, ki so jo konec 18.stoletja našli v Savcih. Sicer pa bi naj izhajala iz 3.stoletja.
Originalna najdba se sicer nahaja v Graškem deželnem muzeju, v Ormožu pa si lahko ogledamo odlitek. Zgodbo okrog razstavljene pepelnice nam razloži arheolog Brane Lamut.
V nadaljevanju pa se bomo odpravili še na Ptujsko goro. Vsi tisti, ki ste spremljali oddajo Slovenija ima talent zagotovo veste ČEMU. Vse medijske oči so v ponedeljek sicer bile uprte v zmagovalko letošnjih talentov Anjo Krušič iz Ribnice na Pohorju; ampak zmagovalka naših src pa je zagotovo postala druga super-finalistka Ana Karneža iz Ptujske Gore. Domačini so jih pripravili prekrasen sprejem, boste lahko videli.

Tudi v športu se je kar dogajalo, boste videli v nadaljevanju; še posebej pa bi veljalo prisluhniti povabilu na 10.ormoški ulični tek, ki se bo odvijal v ponedeljek, 24.junija s pričetkom ob 20.30.

Vabljeni k ogledu oddaje