Likovna sekcija “Silvo Prelog” KD Ivan Kaučič Ljutomer je v sodelovanju z Domom starejših Rakičan organizirala že tradicionalno likovno kolonijo ljubiteljskih slikarjev- Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja.
Kolonija je potekala 25.in 26. maja v prostorih Doma starejših Rakičan. Kolonije so se udeležili slikarji iz Maribora, Ormoža, Ljutomera, Radencev, Gornje Radgone, Murske Sobote…
Tema letošnje likovne kolonije je bila “abstrakcija” in je potekala pod vodstvom mentorice, akademske slikarke Andreje Ružić.
Udeleženci kolonije so bili: Danijela Krpič, Bohumil Ripak, Matilda Slavič, Olga Antič, Marija Heric, Ivanka Lehner, Marija Skledar, Jožefa Benko, Miranda Kozič, Tončka Grum, Ludvig Žižek, Franc Ekart, Zala Hoblaj, Tija Borovič, Sonja Kolbl in Breda Cimerman.

Po končani koloniji so udeleženci v prostorih Doma starejših postavili razstavo nastalih del. Otvoritev razstave pa popestrili z bogatim kulturnim program. Recital je pripravila Olga Antić, ki je sicer ves program tudi povezovala, zapeli so Matilda Savič in Ljutomerski oktet, poseben recitalital pa so pripravile tudi stanovalke Doma starejših Rakičan.

Kot je povedal predsednik Likovne sekcije Silvo Prelog KD Ivan Kaučič Ljutomer BOHUMIL RIPAK, so organizatorji kot tudi njihovi sponzorji – Dom starejših Rakičan – z izvedbo likovne kolonije zadovoljni. V vsakem primeru so bili doseženi vsi cilji, ki so si jih zastavili: Promocija ljubiteljske kulture, izobraževanje in druženje ljubiteljev likovne umetnosti. Sploh pa tovrstno kulturo približati stanovalcem doma in seveda širši populaciji.