V Ormožu je včeraj potekala 17.seja Občinskega sveta. Ustavilo se je že pri sprejetju Dnevnega reda, ki je obsegal 16.točk. Opozicija je namreč zahtevala umik kar treh točk in sicer Predlog Odloka o občinskih cestah, potrditev DIIPa za Energetsko sanacijo objekta, kamor se bo preselila ormoška knjižnica in sklep o članstvu v Ustanovi dr.Antona Trstenjaka. Po mnenju opozicije so namreč točke pomanjkljivo pripravljene oziroma niso argumentirane.
Ampak večina je potem dnevni red le sprejela.

Nato se je ustavilo pri 4.točki, in sicer pri obravnavi Predloga Odloka o občinskih cestah, kjer je Svetniški klub civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož „Sonce Prlekije“ in Lista za razvoj občine Ormož, ki ga sestavljajo opozicijski svetniki Trofenik, Podgorelec, Štefenčič in svetnica Nives Petek želel vložiti kar 22 amandmajev. Po njihovem mnenju bi Odlok naj bil menda falsificiran in vsebuje vrsto (tudi) slovničnih napak.
Podžupan Branko Šumenjak, ki je sejo vodil, je opozoril, da kot imenovan Klub ne morejo vložiti amandmajev, ker sploh niso registrirani; Viliju Trofeniku pa je zaradi oporekanja izrekel dva opomina. Končno pa so vsi štirje imenovani svetniki v znak protesta zapustili sejo.
Ob odhodu s seje sta predsenik imenovanega svetniškega Kluba STANKO PODGORELEC in VILI TROFENIK povedala:

STANKO PODGORELEC

VILI TROFENIK

Obravnavali pa so tudi predlog Vilija Trofenika, Stanka Podgorelca in Boštjana Štefančiča za razpis naknadnega referenduma o predlogu Odloka o spremembi in dopolnitvi Odloka o merilih za odmero komunalnega prispevka, ki so ga omenjeni svetni sicer predstavili na tiskovni konferenci. Župan ALOJZ SOK, ki se je seji pridružil nekoliko kasneje, je predlog Odloka in navedbe predlagateljev referenduma pojasnil:

ALOJZ SOK

Sicer pa so svetniki na minuli seji med drugim sklenili članstvo v Ustanovi dr.Antona, Trstenjaka, potrdili DIIP za Energetsko sanacijo zgradbe nekdanjega vrtca v Žigrovi ulici za potrebe Knjižnice Franca Ksavra Meška; soglašali z odpiralnim časom in cenikom Zimskega bazena Hardek, dali soglasje k imenovanju direktorja Zavoda za informiranje, kar ostaja dosedanji direktor Peter Kirič.