OZVVS Ormož je obeležila Dan Teritorialne s podelitvijo Spominskega znaka OZVVS Ormož KURIR 91. Svečanost so pripravili v petek, 20.novembra 2015 pri Svetem Tomažu.
Priznanje so podelili kurirjem, organizatorjem kurirske mreže iz Sekretariata za obrambo v Ormožu, krajevnih skupnostih takratne občine, pripadnikom enote upravnih zvez in radioamaterjem. Ob tej priložnosti so izkazali pozornost vsem ki so skrbeli, da so vojaški obvezniki Občine Ormož pravočasno prejeli vpoklice in stopili v vrste Teritorialne obrambe. V času najtežjih razmer so se obrambnemu sistemu pridružili radioamaterji in zagotavljali hiter prenos informacij o delovanju JLA in s tem prispevali k uspešnemu delovanju obrambnega sistema na območju občine Ormož vse dokler nismo izrinili še zadnje enote JLA iz našega območja.
Organizatorjem kurirske mreže v občini Ormož, kurirjem, vezistom iz enote upravnih zvez in radioamaterjem sta se za prispevek pri zagotavljanju obrambe Republike Slovenije zahvalila župan Občine Sv. Tomaž Mirko Cvetko in podpredsednik OZVVS Ormož Dušan Bombek.
Naj ne bo pozabljeno!
Tekst in fotografije: B. Vukan
kurir_3

kurir_1

kurie_2