Danes, v petek in soboto od 8.do 19.ure ter v nedeljo od 8.do 15.ure v šotoru ob Avtocentru na Hardeku poteka razstava malih pasemskih živali, ki jo tradicionalno pripravlja Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Ormož. Letos ob 20.obletnici Društva je razstava še posebej bogata, saj je na ogled 1700 primerkov malih pasemskih živali, ki jih je na ogled prineslo kar 110 razstavljalcev: Od tega 900 golobov, 320 primerkov perutnine, 320 kuncev, ostalo so papige in ptiči ter nekaj hrčkov.
Gre za mednarodno razstavo v kateri sodelujejo gojitelji malih pasemskih živali iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Svoje primerke pa so želeli razstaviti tudi Bosanci, a žal so imeli težave na meji, zato so se razstave Bosanci udeležili le kot člani komisije. Namreč vse primerke kuncev in golobov bodo letos ocenile mednarodne komisije in razglasile tudi šampione med golobi in kunci.
Gre za največjo razstavo malih pasemskih živali v Sloveniji, organizatorji pa so še posebej ponosni na razstavljenih kar 114 izključno slovenskih pasem golobov.
Že prvi dan je razstava odlično obiskana, kar je organizatorjem velika vzpodbuda za delo vnaprej in zahvala za ves trud, ki ga vložijo v pripravo takšne razstave. Predsednik Društva gojiteljev malih pasemskih živali Ormož Jože Plohl, je povedal, da so jim v veliko pomoč sponzorji, predvsem pa Avtocenter, ki jim brezplačno odstopi prostor oziroma šotor. Z dodatnim šotorom pa je letos na pomoč priskočila tudi občina Ormož.

Društvo našim gledalcem za nagrado namenja kunca, petelina in papigo ali goloba, v kolikor boste pravilno odgovorili na vprašanje: Katera razstava malih pasemskih živali po vrsti v Ormožu poteka letos?
Odgovore nam lahko pošljete na naslov: KTV ORMOŽ, Skolibrova 17, 2270 ORMOŽ; lahko tudi na e-naslov: televizija.ormoz@gmail.com, ali na Facebook: Televizija Ormož. (Ne pozabite pripisati svojega naslova. ODGOVORE pošljite do srede, 25.novembra. Nagrajence bomo izžrebali v oddaji UTRIP ORMOŽA, 26.novembra).

Utrinki z razstave:

DSCN2123[1]

DSCN2125[1]

DSCN2128[1]

DSCN2129[1]

DSCN2127[1]

DSCN2126[1]

DSCN2124[1]
DSCN2121[1]DSCN2122[1]