ROKOMET, mlajše selekcije:
Sosedski derbi mladincev pripadel Jeruzalemu

MLADINCI (2. liga Vzhod):
Jeruzalem – V. Nedelja CO 33 : 31 (14 : 16)
Jeruzalem:
Kuzmič (2 obrambi), T. Cvetko (8 obramb); Kirič, Žižek Cvetko 7, G. Horvat 4 (3), Kavčič, Vesenjak 4, Kociper 1, V. Lukman 1, Mavrič 8, D. Ozmec, Šandor 5, Štumberger 2, Topolovec 1. Trener: Mladen Grabovac
Po letih precej mlajša in okrnjena zasedba iz Ormoža je v zaključku tekme zlomila odpor gostov iz Velike Nedelje, ki so vodili do 55. minute. Jeruzalem je tako na prvih dveh domačih tekmah slavil, na drugi strani je to bila prva tekma in poraz Velike Nedelje v prvenstvu. Ormožane čaka gostovanje v Mariboru, Veliko Nedeljo pa gostovanje v Šmartnem.

Olimpijski komite Slovenije je podelil priznanja dobitnikom kolajn iz Utrechta in Calija.

Olimpijski komite Slovenije je podelil priznanja dobitnikom kolajn iz Utrechta in Calija.

V Ljubljani OKS podelil priznanja dobitnikom medalj v Utrechtu
Olimpijski komite Slovenije je v Ljubljani s sejo izvršnega odbora delovno obeležil dvaindvajseto obletnico svojega delovanja.
Pred sejo Izvršnega Odbora Olimpijskega Komiteja Slovenije so podelili priznanja uspešnim športnikom in športnicam, tako tistim, ki so osvajali odličja na svetovnih igrah v kolumbijskem Caliju ter olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu. V Caliju so medalje osvojili športna plezalka Mina Markovič, padalec Matjaž Ferarič in Lucija Mlinarič v umetnostnem kotalkanju.

Rokometna reprezentanca letnikov 1996 je osvojila ZLATO.

Rokometna reprezentanca letnikov 1996 je osvojila ZLATO.

1384144_649817715039917_1258001357_n

Na Olipijskem festivalu evropske mladine pa so se kolajn veselili judoisti Luka Harpf, Andreja Leški in Rok Polajžer, plavalka Neža Kocijan, atletinje Aneja Simončič, Leda Krošelj, Tina Božič in Lara Omerzu ter ženska odbojkarska in moška rokometna ekipa.

Lepa priznanja, ki bodo na VEKE VEKOMAJ vsakega posameznika spominjala na Utrecht 2013.

Lepa priznanja, ki bodo na VEKE VEKOMAJ vsakega posameznika spominjala na Utrecht 2013.

“Pred nami so novi izzivi. Že februarja prihodnje leto bodo v Sočiju olimpijske igre. Tja gremo ne le zato, da bi sodelovali, ampak želimo posegati po najvišjih vrhovih. Na članskih SP v olimpijskih športih so naši tekmovalci v pretekli zimi osvojili sedem odličij. Ponosni smo lahko tudi na uspešne nastope mladih slovenskih športnikov na mednarodnih mladinskih tekmovanjih. Želimo, da bi se to nadaljevalo tudi v prihodnje,” je dejal slavnostni govornik predsednik Olimpijskega Komiteja Slovenije dr. Janez Kocijančič.

Štirje Ormožani: Rok Cvetko, Miha Kolmančič, Saša Prapotnik, Uroš Krstič.

Štirje Ormožani: Rok Cvetko, Miha Kolmančič, Saša Prapotnik, Uroš Krstič.

Slovensko olimpijsko listino sta 15. oktobra 1991 v Štihovi dvorani Cankarjevega doma poleg slovenskih športnih zvez olimpijskih panog in tistih, ki jih priznava Mednarodni olimpijski komite, podpisala tudi nosilca zlatih olimpijskih odličij Leon Štukelj in Miro Cerar. Tudi slavni Cerar je sodeloval na slavnostni podelitvi, kjer so priznanja prejeli tudi štirje Ormožani Rok Cvetko, Miha Kolmančič, Uroš Krstič in Saša Prapotnik.

Prelepi spomini na sodelovanje na Olimpijskem festivalu evropske mladine in veliki uspeh v Utrechtu še niso zbledeli in kot so povedali številni mladi športniki bodo ti spomini živeli NA VEKE VEKOMAJ!

Zlati Ormožani iz Utrechta.

Zlati Ormožani iz Utrechta.