Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 20. 6. 2013 do 7:00 ure dne
21. 6. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK, 20. 6. 2013

Ob 11:00 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti Hum pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne hitrosti vožnje trčil v kmetijski traktor. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:50 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije na regionalni cesti v naselju Libanja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne hitrosti vožnje zapeljal izven vozišča ter trčil v nabrežino, med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 1,34 ml/l). Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper voznika bomo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ormož zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ob 16:59 uri so opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal v udarno jamo na vozišču ter je na pnevmatiki bila sled udarca.

Ob 21.15 uri so opravili intervencijo v naselju Žvab. Na kraju je bilo ugotovljeno da je prišlo do spora in zmerjanj med sosedama. Obema udeleženkama sta bila izdana plačilna naloga.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

v času od 21. 6. do vključno 24. 6. 2013 bomo izvajali drugi sklop akcije »HITROST – POČASNEJE JE VARNEJE«, v okviru katere se bodo s ciljem zmanjšanja problematike hitrosti v cestnem prometu prioritetno izvajale predvsem aktivnosti povezane z nadzorom hitrosti. V tej zvezi bosta na območju PP Ormož potekala dva poostrena nadzora prometa in sicer v soboto in nedeljo v popoldanskem času.
PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II