ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek, 1. krog:
Hud spodrsljaj Vinarjev
Jeruzalem – Krško 30 : 31 (15 : 16)
Jeruzalem:
Žuran, Belec (11 obramb); Mavrič, Rajšp 1, Bogadi 1, Žmavc, Radujkovič 4, Čudič 5 (3), Gregorc 3, Hrupič, Kirič, Levanič, Šišmanovič 8, Kljajič 2, Mesarič 6. Trener: Saša Prapotnik
Krško: Polutnik (1 obramba), Žitnik (10 obramb); Sobotič, Cehte 8, Jazbec 5 (3), Koprivc 3, Kastelic, Ban, Fajfar 4, Dimc, Kučič 3, Škoflek, Ferkulj 7, Majerle, Čanžar 1, Franko. Trener: Sandi Markl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/3; Krško 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 4; Krško 10 minut.
Igralec tekme: Nejc Cehte (Krško).
Rokometaši Jeruzalema so Ligo za obstanek pričeli tako kot so si najmanj želeli: S porazom. In to porazom proti zadnjeuvrščenemu Krškemu, ki je v tem prvenstvu do tekme na Hardeku na kolena položilo le Sevnico (30 : 29) in remiziralo proti Ribnici (33 : 33). Če z ormoške strani ni šlo za podcenjevanje, potem smo lahko še bolj v skrbeh glede končnega razpleta v Ligi za obstanek. Res je, da imajo Vinarji lep žreb, ki pa se ob slabih predstavah na domačem Hardeku kaj hitro lahko spremeni v nevaren žreb. Še vedno ni razloga za paniko, saj varovanci trenerja Saše Prapotnika še vedno držijo vse stvari v svojih rokah. Prava ekipa je tista, ki se tudi ob porazu kaj nauči in če so se Jeruzalemčki kaj naučili bo že znano prihodnjo soboto, ko jih čaka gostovanje pri najhujšem konkurentu za obstanek v ligi Sevnici (sobota 23. marec ob 19.30 uri).
Tekma je bila izredno izenačena in nobena izmed ekip nikoli ni povedla za več kot dve točki. Do izenačenja na 7 : 7 je izid bil 7 – krat izenačen. Po treh zaporednih zadetkih levorokega Nejca Cehteta (po sezoni odhaja v Gorenje) so Krčani v 18. minuti prvič povedli za dva zadetka (7 : 9). Le še enkrat je gostom uspelo povesti za dve točki in sicer v 25. minuti (12 : 14), ko je zadel Luka Koprivc, ki je Vinarjem povzročal obilico težav v vlogi organizatorja igre. Ormožanom ni uspevalo prav nič, ne v napadu in ne v obrambi. Tako so mladi Krčani po vodstvu v 1. polčasu začutili svojo priložnost za točke in še borbenejše krenili v drugi del tekme. Tudi v 2. polčasu podobna zgodba kot v prvem delu srečanja. Gostje agresivnejši in hitrejši, domačini neprepoznavni in pri čistih metih nezbrani. Eden redkih raspoloženih v napadu je bil krožni napadalec Danijel Mesarić (met 6/6), ki je po dveh zaporednih golih v 34. minuti svojo ekipo povedel do vodstva z 19 : 17. Za pričakovati je bilo, da bodo Vinarji končno zlomili odpor Krškega, vendar z novimi napakami so ponovno goste vrnili v igro in jim dali dodatno željo ter motivacijo po presenečenju. V 40. minuti je Anže Kljajič zadel za 22 : 20, nekaj trenutkov zatem pa je David Bogadi (met 1/5) zapravil protinapad za +3. Zgrešeni poskus gostiteljev je ponovno podžgal goste, ki so v 46. minuti povedli za gol (25 : 26). Po golu Mesarića in dveh Aleš Šišmanoviča je Jeruzalem v 50. minuti znova ušel na dve točki prednosti (28 : 26). Nato pa kar šest minut domačinov brez zadetka v mreži Krškega. Domačo črno luknjo so odlično izkoristili nasprotniki in dosegli štiri točke zapored (28 : 30). V dramatičnem zaključku je Ormožanom ostalo 7 sekund za izenačenje, ob tem so Vinarji ob izključitvah gostov imeli dva igralca več v polju. Tragični junak tekme Šišmanovič (met 8/12) se je odločil za strel prek krškega bloka, kar pa mu ni uspelo in gostje so se začeli veseliti zaslužene zmage. Z zmago v Sevnici bo ta poraz hitro pozabljen in ormoški vlak znova v pravih tirnicah.

ROKOMET, 1. B SRL, 16. krog:
18 zadetkov Dejana Ivančiča
Herz Šmartno – Velika Nedelja Carrera Optyl 36 : 30 (21 : 14)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Majcen 2, Kaučič 1, Bombek 1, Hanželič 2, Horvat 4, Bezjak 1, Veselko, Bračič, Preac 4 obr., Ivančič 18, Dogša 5 obr., Lorenčič, Zemljič, Hojžar 1, Marin. Trener: Bojan Munda
Pričakovati presenečenje proti lanskoletnemu prvoligašu in trenutno edini neporaženi ekipi bi bilo zelo nerealno. Vendar Velikonedeljčani se na gostovanje niso odpravili z dvignjeno belo zastavo, ampak s ciljem čim dražje prodati svojo kožo, pa čeprav ekipa zaradi poškodb ni bila kompletna. Gostje so zelo zagnano začeli tekmo in bili v rezultatski prednosti vse do 11. minute, ko so domači prvič povedli. Sledilo je obdobje , ko so gostje zastreljali nekoliko čistih strelov, kar so izkušeni domačini izkoriščali v popolnosti in si do odmora priigrali sedem zadetkov prednosti. Osrednja figura prvega polčasa pa kljub visokemu vodstvu domačih ni bil noben igralec v rdečem, ampak motor gostov Dejan Ivančič. Že v prvih tridesetih minutah je zadel kar devetkrat in bil nerešljiva uganka za domačo obrambo. V drugem delu so gostje konstantno zaostajali s petimi do sedmimi zadetki vse do 48. minute, ko so domači povedli za +8 (30:22). Ko je trener gostov Bojan Munda v zadnjih 12. minutah dal priložnost tudi mladincem in predvsem kadetom je v 53. minuti razlika znašala že +10 za domače. Tudi domači rezervni trener Filip Gradišek je dal priložnost mlajšim, kar so tokrat izkoristili gostje in razliko do konca tekme znižali na znosnih šest golov zaostanka. Tudi v drugem delu je blestel Dejan Ivančič in dosegel še drugih devet zadetkov. Za svoj izreden strelski nastop je v 59. minuti prejel tudi “nagrado” domače obrambe, saj ga je domači igralec Aljaž Sadar napadel dobesedno po hokejsko, za kar je prejel rdeči karto. Škoda, da se je zelo fer in športno srečanje končalo na tako nešporten način. Gostje niso razočarali in so prikazali igro, ki bi morala z rahlimi korekcijami zadoščati, da se osvojijo točke, ki bi zagotovile obstanek v 1. B ligi. Prva priložnost bo že v petek 22. marca, ko Velikonedeljčani gostujejo v Cerkljah.
vir: RK VELIKA NEDELJA

MLAJŠE SELEKCIJE:
Zmagi SDB in MDA

Starejši dečki B (letniki 1999):
Padlo Celje
Jeruzalem – Celje PL 25 : 23
Jeruzalem:
Rizman, Škrjanec; Zidarič 2, Voljč, Šoštarič 9, Jovanovič 1, Škorjanec, Ciglar 5, L. Voršič, G. Hebar, T. Šulek, Notersberg, A. Munda, M. Hebar 6 (5), Ž. Kociper 2.
Z odlično predstavo v obrambi so Jeruzalemčki ugnali zasedbo Celja. V zaključku so vodili tudi že za štiri točke (24 : 20) in bili blizu, da zmagajo z večjo prednostjo kot so izgubili v Celju (27 : 23). S to zmago Ormožani ostajajo v borbi za Final 4, vendar bo do konca potrebno zmagati na vseh štirih tekmah. Upanje umira zadnje. V soboto 23. marca Jeruzalem ob 11.00 uri gostuje v Šmartnem.

Mlajši dečki A (letniki 2000):
Uspešen štart v polfinalni skupini
Jeruzalem – Krško 15 : 10