ROKOMET, 1. SRL:
Rdeči alarm na Hardeku

Pred nami ljubitelji rokometa v 1. SRL je 13. krog, ki je zagotovo najzanimivejši med vsemi dvaindvajsetimi krogi rednega dela sezone. Oba derbija sta bila že odigrana. Celjani so v Zlatorogu ugnali Cimos s 30 : 24, Gorenje je slavilo v Mariboru z 32 : 27. Pred nami je še dolenjski derbi med Trimom in Svišem, na vročem terenu v Izoli gostuje novomeška Krka, pri Ribnici gostuje zadnjeuvrščeno Krško in na Hardeku se obeta derbi začelja med Jeruzalemom in Sevnico. Tekma v Ormožu je na sporedu v soboto 1. decembra ob 19.00 uri. Bolj od visokega poraza v Celju Ormožane skrbi slaba forma in poškodbe, ki v zadnjem tednu kar mrgolijo. Tako trenerju Saši Prapotniku največ sivih las povzročajo vprašanja kako sploh sestaviti treninge s štirinajstimi igralci. V pomoč so mladinci in kadeti, ki pa še niso v fizičnem stanju, da lahko parirajo telesno močnejšim članom. Vinarji so nasprotnika še spoznali v 2. krogu, ko so doživeli šok ob zasluženem porazu z 24 : 23. Novinec v ligi je od tiste tekme močnejši za Alena Dražetiča in Matjaža Borovnika ter slabši za krožnega napadalca Matjaža Mlakarja, ki se je preselil v Maribor. V zadnjih tekmah so se Sevničani odlično upirali Mariboru in v 12. krogu po izteku igralnega časa po zadetku Aleša Sirka iz sedemmetrovke ugnali Izolo z 29 : 28. Vsa igra se vrti okrog izkušenega Sirka in nadarjenega Dražetiča, ki se je pred kratkim iz Krškega vrnil nazaj v domače gnezdo. Podobno kot Ormožani imajo tudi Sevničani en sam cilj – obstanek v ligi. Točke na Hardeku bodo štele dvojno, v prednosti ene točke pa so zaenkrat novinci v ligi. Za Ormožane bi končno moral napočiti čas za nove točke proti neposrednim tekmecem. Rdeči alarm je na Hardeku vklopljen in vse misli uprte k nasprotniku, ki je v tem hipu ne glede na večje izkušnje Vinarjev rahel favorit derbija začelja. Pomoč ta pravih navijačev Jeruzalema in ne nevoščljivcev je več kot dobrodošla.

ROKOMET, mlajše selekcije:
MLADINCI (letniki 1992 in mlajši):
Drava starejša, močnejša, boljša
Drava Ptuj – Jeruzalem 41 : 25 (25 : 13)
Jeruzalem:
M. Šulek; Vukan 5, Mavrič 3 (1), Savčak 1, Šandor 1, Štumberger, Žižek Cvetko 3, V. Lukman 2, Kirič 3, Hrupič 7.
Mladinci Drave, ki so od Ormožanov starejši, močnejši, boljši, so se veselili visoke zmage. Pri poražencih je daleč največ pokazal Denis Hrupič in Boštjan Žižek Cvetko (1998), ki je stopil na pomoč okrnjeni zasedbi Jeruzalema.

KADETI (letniki 1996 in mlajši):
Lažje kot kaže končen izid
Jeruzalem – Gorenje 31 : 28 (15 : 14)
Jeruzalem:
Caf (2 obrambi), T. Cvetko (17 obramb); Plavec 1, Kolmančič 5, G. Horvat 5, V. Lukman 1, Žižek Cvetko 1, Kavčič 1, R. Cvetko 8, Štumberger 3, Šandor 2, Kosi 4.
Domači igralci so zaradi številnih tehničnih napak (kar dvanajst) v prehodu v polprotinapade že v 1. polčasu zamudili priložnost za visoko vodstvo, ki je do odmora v treh primerih že znašalo štiri zadetke. V 2. polčasu je ekipa dvignila nivo igre v obrambi in najprej povedla z 19 : 14 ter 26 : 20. Pri vodstvu z 29 : 23 so gostitelji v pičli minuti prejeli tri zadetke (29 : 26), nato pa sta Rene Plavec in Miha Kolmančič v 57. minuti zapečatila usodo gostov (31 : 26).

RAZPORED TEKEM, sobota 1. 12. in nedelja 2. 12. 2012 v Športni dvorani Hardek:

SOBOTA 1. DECEMBER:
ob 14.00 uri – KADETI: RK Jeruzalem Ormož – RK Slovenj Gradec
ob 15.30 uri – SDA: RK Jeruzalem Ormož – RK Slovenj Gradec
ob 16.45 uri – MDB: RK Jeruzalem Ormož – RK Slovenj Gradec
ob 19.00 uri – ČLANI: RK Jeruzalem Ormož – RK Sevnica

NEDELJA 2. DECEMBER:
ob 10.00 uri – MDB: RK Jeruzalem Ormož – RK Gorenje Velenje
ob 11.00 uri – MDA: RK Jeruzalem Ormož – RK Gorenje Velenje