Krajevna skupnost Miklavž pri Ormožu, tamkajšnja osnovna šola s podružnico na Kogu in KTD Miklavž pri Ormožu so sinoči na parkirišču ob šoli pripravili MIKLAVŽEV SEJEM. Kljub hladnemu večeru se je na dogodku zbrala množica domačinov in gostov, tudi župan občine Ormož, Danijel Vrbnjak ni manjkal, tudi podžupanja Irma Murad in direktorica ormoške občinske uprave Milena Debeljak sta bili zraven.
V bistvu je vse bila ena sama pesem. Kulturni program pa je potekal tako, da je naprej nastopil gostujoči pevski zbor iz Osnovne šole Sveti Tomaž, potem so se mu pridružili še člani zbora Osnovne šole Miklavž pri Ormožu, potem pa še zbor Podružnične šole na Kogu in Mešani pevski zbor KTD Miklavž pri Ormožu. Pevce je spremljal šolski bend. Vse prepevanje pa je potekalo pod vodstvom zborovodje Leona Laha. Zbrane sta pozdravila tudi predsednik KS Miklavž pri Ormožu BOŠTJAN KOSAJNČ, ki je poudaril, da gre samo še za eno prireditev, ko vsa društva, krajevna skupnost in šola stopijo skupaj, kar se vedno obnese. In tako je bilo tudi tokrat. Predsednica KTD Miklavž pri Ormožu LIDIJA MLINARIČ, ki je zbrane nagovorila v nadaljevanju, pa je predstavila običaj miklavževanja in vse kar spada zraven.
Sledila je otvoritev stojnic in prihod Miklavža z darili, za katere je poskrbela Krajevna skupnost. Ni pa obdaril vsakega otroka posebej, pač pa je darila zapakiral v škatle. Tako so vsak razred oziroma vsaka vrtčevska skupina prejeli po eno škatlo. Darila pa so si potem otroci razdelili sami. Vsak je prejel po eno šibo, suho sadje in medenjake. A je verjeti, da šibe miklavški otroci ne potrebujejo, saj so bili ZELO pridni. Vsak razred je namreč pripravil veliko zanimivih izdelkov (do koder pač seže domišljija…), ki so jih ponujali na stojnicah, in sicer za dobrodelne prispevke, ki so jih namenili šolskemu skladu. Niso pa manjkali niti vroči napitki in palačinke, teh so napekli čez 400, kar pomeni, da so obiskovalcem šle dobro v slast.