Pa se je začel veseli december, ki v Ormožu in okolici prinaša vrsto prazničnih dogajanj. V torek je v Ormožu bilo odprtje drsališča, ki bo na veselje drsalcev obratovalo vse do 26.januarja:

V tem času je Ormož že v prazničnih lučkah. In tako je že čutiti praznično vznemirjanje, tudi z dogodki, kot je tradicionalna ormoška Severolandija, ki letos prinaša 11 prireditev. Tudi letos se bo zaključila s silvestrovanjem na prostem, začela pa se je z odprtjem drsališča. Slovesnost ob odprtju je bila včeraj popoldne, združili pa so jo s prižigom prazničnih lučk po mestu. Lučke je z odštevanje od deset navzdol prižgal župan Danijel Vrbnjak, ki pa je pozneje tudi uradno odprl drsališče.
To pa še ni bilo vse. Zbrani so prisluhnili flavtistkam Glasbene šole Ormož. Eva Jurkovič in Naja Majcen ter profesorica Doroteja Feguš so razveselile z venčkom božičnih
In doživeli Ledeno kraljico, oziroma nastop artistične skupine ARBADA-KARBA s predstavo LEDENA KRALJICA – KO SE ZDRUŽITA LED IN OGENJ.

Po predstavi pa je že bilo možno oditi na drsališče. Drsališče bo delovalo vse do 26.januarja, vsak delovnik od 13 – 20 ure, ob sobotah in nedeljah od 12 do 20 ure. (zaprto bo le 24 in 25 decembra ter na novega leta dan 1. januarja.). Ob drsališču je tudi gostinska ponudba Denisa Ozmeca iz Gostilne Ozmec, po Božiču, pa gostinsko ponudbo prevzela Gostilna Ribič. Klopi in mize, kjer je možno posedeti ali postati, v času, ko otroci drsajo. V glavnem za vse je poskrbljeno. Veselje na ledu je v Ormožu tudi letos pripravil Javni zavod za turizem, kulturo in šport; občino je mesec in pol veselja na ledu stalo okrog 25 tisoč evrov. Nekaj so prispevali tudi številni sponzorji.

Utrinki z otvoritve: