V avli občinske zgradbe je na ogled nova razstava izdelkov mladega ustvarjalca DENISA TRAMŠKA, ki nosi naslov »Več ustvarjam v tišini«. Razstavo je v sodelovanju z Denisom Tramškom pripravila ormoške enota Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Vsaj tisti, ki ste že kdaj obiskali Center ponovne uporabe ali Grajsko kavarniško popravljalnico, ste 25 letnega Denisa Tramška gotovo že spoznali, morda pa ga poznate kot domačina, saj prihaja iz Miklavža pri Ormožu. Denis Tramšek je mladenič, ki se spozna na veliko stvari, sploh pa ima veliko talentov in odlične ročne spretnosti, ter seveda prirojeno radovednost in nešteto idej.

Po končani srednji šoli za oblikovanje v Mariboru, se je Denis zaposlil v EKO zaposlitvenem centru, ki deluje v okviru Centra ponovne uporabe. In ker živi zelo ekološko ozaveščeno, to ni samo njegova služba pač pa tudi način življenja. Težko, da bo Denis kakšno reč odvrgel, gotovo da se bo prej potrudil iz nje napraviti kaj novega, kaj drugačnega. Tako je, recimo, razstavil pokvarjen fotoaparat in iz njegovih sestavnih delov napravil sliko, ki je tudi na ogled na razstavi. Pa tudi sicer razstava prinaša vrsto malenkost nenavadnih umetnin, ki kažejo na izjemne, predvsem zelo domiselne ideje mladega ustvarjalca.


Otvoritev razstave je bila minuli petek. Slovesnost je z glasbo popestril harmonikar Filip Kirič, razstavo pa je predstavila avtorica razstave Nevenka Korpič – vodja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož, ki je povedala, da je muzej mlademu ustvarjalcu pri pripravi razstave z veseljem priskočil na pomoč, z željo, da bi mu naj – prav možnost za razstavo bila spodbuda za nadaljnje ustvarjanje.
Zanimiva razstava, ki torej predstavlja še eno razsežnost človeške domišljije, bo avli občinske zgradbe na ogled do konca junija.

Naslovna fotografija: Denis Tramšek ob “restavriranem” starem kolesu z inovativnimi lesenimi zaboji, ki jih je za Denisa izdelal stric Karl Tušek