PONEDELJEK 13. 5. 2019

Ob 7.00 uri smo bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor v naselju Podgorci. Opravljen je bil ogled kraja, policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil o neznanem storilcu.

Ob 7:16 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti v naselju Obrež. Udeležen je bil voznik osebnega avtomobila.

Ob 9:25 uri nam je na postaji poštena najditeljica izročila pozabljen/najden bankovec za 10 eurov. Bankovec je našla v nedeljo dne 12. 5. 2019 ob 12. uri v reži bankomata Nove KBM d.d. v Ormožu na Ptujski cesti 2.

Ob 15:25 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Podgorci. Udeleženi sta bili dve vozili. Povzročiteljici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 15:29 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na regionalni cesti v naselju Pavlovci. Udeležena so bila tri vozila. Povzročitelj prometne nesreče se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom znamke Opel, tip Corsa, črne barve.

TOREK 14. 5. 2019:

Ob 11:10 uri smo na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma tatvine iz stanovanjske hiše na območju naselja Kajžar. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:14 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:38 uri smo ponovno opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za sredo dne 15. 5. 2019:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).
– Do konca meseca bo posebna pozornost posvečena problematiki »kolesarjev« in njihovi udeležbi v prometu.

Pripravili:
Mitja Novak, višji policisst I,
Franc Lesjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir