ČETRTEK 9. 5. 2019:

Ob 12:45 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi na območju naselja Mihalovci. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 5:28 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi v Ivanjkovcih. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

PETEK 10. 5. 2019

Ob 10:00 uri je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0,41 mg/l alkohol v izdihanem zraku. Vozniku na kraju začasno proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 11:55 uri je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen. Zaradi suma, da je voznik vozil vozilo pod vplivom psihoaktivnih snovi, je bil opravljen hitri test za prepoznavo simptomov na le-teh. Test je bil pozitiven, zato je bil odrejen strokovni pregled. Po pridobljenih rezultatih analize strokovnega pregleda, bo zoper voznika izveden ustrezen ukrep.

Ob 14:12 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v naselju Osluševci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno stran vozišča, kjer je nato zapeljal v betonsko škarpo in ograjo objekta, ga je odpilo na vozišče, kjer je vozilo obrnilo na streho. Z voznikom opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 14:55 uri smo bili s strani občana iz vasi Hranjigovci obveščeni, da mu nagaja sosed. Patrulja na kraju ugotovila, da je sosed prijavitelja urejal živo mejo in pri čiščenju stopil na njegovo parcelo. Ker niso bili ugotovljeni elementi prekrška oz. kaznivega dejanja, je zadeva bila zaključena s točko v poročilu. Naznanitelj je bil poučen, da zaradi motenja posesti lahko soseda preganja na zasebno tožbo.

SOBOTA 11. 5. 2019

Ob 05.10 smo pri ilegalnem prehodu prijeli štiri tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito.


NEDELJA 12. 5. 2019

Ob 16.45 uri smo v naselju Pušenci obravnavali sumljivo smrt moškega. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in v zadevi intenzivno zbiramo obvestila. Po vseh zbranih ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 13. 5. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).
– v času od 6. 5. do vključno 31. 5. 2019 bomo izvajali poostrene aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Te aktivnosti potekajo na območju celotne Republike Slovenije, v njih sodelujejo različni organi in organizacije, vodi in koordinira pa jih Javna agencija RS za varnost prometa.
– V času od 13. 5. do vključno 19. 5. 2019 poteka poostren nadzor v cestnem prometu po akcij TRUCK & BUS.

Pripravili:
Franc Lesjak, višji policist I,
Gregor Bezjak, višji policist I in
Edvard Cvetko, komandir