Tudi letos nas je za PRVI maj prebudila budnica ormoške pleh muzike. Prvi prispevek tako prinaša posnetke poteka njihovega pohoda po mestnih ulicah.
Na glasbenem popotovanju skozi krajevne skupnosti občine Ormož, se godba ustavila tudi v KS Podgorcih, natančneje v kraju Osluševci, kjer pa je praznovanje PRVEGA MAJA prav posebno doživetje, postavili so mlaj in se odpravili na družno kolesarjenje.
Direktor Javne razvojne agencije Zlatko Zadravec je z željo, da pojasni poslovni načrt za delovanje ormoškega hostla, sklical tiskovno konferenco. Kot je znano, je poslovni načrt predstavil tudi svetnikom Občinskega sveta. Po predstavitvi poslovnega načrta so svetniki imeli možnost poslovni načrt komentirati, postaviti dodatna vprašanja in izraziti pobude. Pripravljalca poslovnega načrta Zlatka Zadravca, je diskreditirala izjava svetnika dr. Simona Kolmaniča, zato je na tiskovni konferenci pripravil še nekaj pojasnil. (PODROBNOSTI s tiskovne konference, si boste lahko ogledali v oddaji AKTUALNO, v petek, 10. maja ob 20.uri)

Turistično društvo Podgorci je letos pripravilo že 43.ocenjevanje vin. Gre za tradicijo, ki se ji Podgorčani ne bodo kar tako odrekli.Potek ocenjevanja predstavlja naslednji prispevek….

Sledili bodo še prispevki z mednarodnega kartaškega turnirja, Ormoški TAROK KLUB »Štraus« namreč letos praznuje 15.obletnico delovanja. Praznik so obeležili z mednarodnim turnirjem, ki je potekal v gostišču »Pri Marti v Cvetkovcih«; obiskali smo tudi vrt ALOJZA ŠKRJANCA na Hardeku, ki ga je bilo možno obiskati v okviru dni odprtih vrat DESTINACIJE JERUZALEM. Zraven pa smo bili tudi na Florijanovi nedelji, ki so jo v Miklavžu pri Ormožu počastili z otvoritvijo razstave kipov, podobic in različni predmetov, ki upodabljajo Svetega Florijana. Razstava pa je tudi že pomenila uvod v počastitev 10.obletnice tamkajšnjega GASILSKEGA MUZEJA:
Med športnimi dogodki v nadaljevanju, bomo poročali z dveh gostovanj ormoških rokometašev: prvič – s člani Jeruzalema pri Ivančni Gorici, drugič- z mlajšimi selekcijami Jeruzalema v Bosni in Hercegovini…

Vabljeni k ogledu oddaje NOCOJ ob 20.uri. Ponovitve bodo jutri ob 10. in 16.uri ter v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18. uri.