Sinoči ob 23.42 je v Veliki Nedelji zagorel večstanovanjski objekt (Marof). Aktiviranih je bilo šestnajst prostovoljnih gasilskih društev iz GZ Ormož in GZ Središče ob Dravi, kar pomeni čez sto požrtvovalnih gasilcev, ki so požar pogasili, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Kot pojasnjujejo na PU Maribor, je v sedmih stanovanjih živelo 12 stanovalcev, oziroma tri enočlanske, tri dvočlanske in ena štiričlanska družina. Zgornja stanovanja so zgorela, spodnja pa so namočena z vodo. Poškodovan na srečo ni bil nihče, le 74-letnega stanovalca so prepeljali na opazovanje v bolnišnico, ker je bil izpostavljen močnemu dimu. Za namestitev ostalih stanovalcev sta poskrbela Center za socialno delo Ormož in Rdeči križ Ormož. Večina evakuiranih ljudi se je za zdaj zatekla k sorodnikom ali prijateljem. Na pomoč bo priskočila občina, zaenkrat so na voljo tri stanovanja in dve sobi v Centru za starejše občane, ki jih bodo jutri na sestanku s Centrom za socialno delo tudi ponudili oškodovancem.
Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 350.000 evrov materialne škode.

Policisti so ugotovili, da je vzrok za požar bil dotrajanost enega od dimnikov. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Domačini organizirajo humanitarno akcijo

Nujno pomoč (hrano, oblačila, posteljnino, higienske pripomočke in podobno…) bodo zbirali v petek 2.3.2018 od 15.00-18.00 in v soboto 3.3.2018 od 15.00-18.00 v gasilskem domu v Senešcih.

(Naslovna fotografija PGD Trgovišče)