STRELSTVO, 3. turnir SD Železniki:
Ormoški strelci znova zelo uspešni

Pred koncem minulega leta je v organizaciji Strelskega društva Železniki potekal 3. turnir državne članske lige z zračno puško in pištolo za Pokal Slovenije. Znova so blesteli naše strelke in strelci.

V 1. A ligi s puško je zmago osvojila Živa Dvoršak, Olimpija Ljubljana. Petra Vernik je tekmo končala na 6., Tadej Horvat na 7. in Jan Šumak na 10. mestu. Visoke uvrstitve so torjki Vernik – Horvat – Šumak zadostovale za ekipno drugo mesto. SD Kovinar Ormož je za zmagovalci Olimpijo Ljubljana zaostal 6 krogov.
Obema ekipama odlično kaže tudi v skupnem sesštevku po treh turnirjih. Olimpija je prva s 35 in Kovinar drugi s 33 točkami.
Med posamezniki v skupnem seštevku vodi Benjamin Jodl s 73 točkami pred Ormožanom Tadejom Horvatom s 65 točkami. Vernikova je trinajsta, Šumak petnajsti.

V 1. A ligi s pištolo so člani SD Jože Kerenčič iz Miklavža pri Ormožu zasedli 7., 8., in 10. mesto. Aleksander Ciglarič je bil sedmi, Boštjan Simonič osmi in Simon Simonič deseti. V ekipni tekmi so se za en sam krog pred našimi strelci na vrh zavihteli pištoljaši iz Železnikov.
Po treh tekmah v skupnem seštevku vodi Blaž Kunšek iz Sevnice z 80 točkami. Ciglarič je tretji, Boštjan Simonič četrti in Simon Simonič osemnajsti. Ekipno v skupnem seštevku vodi zasedba Želznikov s točko naskoka pred pištoljaši Jožeta Kerenčiča iz Miklavža pri Ormožu.

V 1. B ligi s pištolo je na tretjem turnirju med posamezniki z lepim dosežkom 381 krogov slavil Kevin Venta, Kovinar Ormož. Emerik Hodžič in Mateja Levanič, oba Kovinar Ormož, sta zasedla 6. in 23. mesto. Ekipno so se zmage na tretjem turnirju z naskokom šestih krogov veselili ormoški Kovinarji pred SD Mrož Velenje. V skupnem seštevku po treh turnirjih suvereno vodi Venta z 82 točkami. Hodžič je šesti, Levaničeva 22. Ekipno vodi ekipa Kovinarja s 37 točkami, točko več od pištoljašev iz Velenja.

Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je znova blestel pri pištoli in dosegel tretji najboljši izid med vsemi pištoljaši v 1. A in v 1. B ligi.

Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je znova blestel pri pištoli in dosegel tretji najboljši izid med vsemi pištoljaši v 1. A in v 1. B ligi.

Tekmovanje je potekalo tudi v mladinski in kadetski konkurenci. Pri mladinkah s puško se je zmage veselila strelka Kovinarja Urška Kuharič. Tretje mesto je osvojila Melanie Habjanič in četrto Petra Vernik. Ekipno je zasedba Kuharič – Vernik – Habjanič osvojila zmago na tretjem turnirju in tudi vodi v skupnem seštevku po treh tekmah.
Pri mladinkah s pištolo je med posameznicami Petra Vernik osvojila drugo, Tina Novak peto in Dijana Kolarič deseto mesto. Ekipno so dekleta na tretjem turnirju za SD Kovinar Ormož osvojile 5. mesto.
Med kadeti s puško je najboljši rezultat z 9. mestom dosegel Žan Tomažič, ki je skupaj z Matjažom Plehom in Rokom Tomažičem v ekipni konkurenci za Kovinar Ormož osvojil 5. mesto.
Tudi med kadeti s pištolo se je izmed Ormožanov najvišje z desetim mestom zavihtel Žan Tomažič, ki je s Plehom in bratom Rokom v ekipni konkurenci osvojil 5. mesto med pištoljaši.

V soboto 18. in nedeljo 19. januarja bo Ormož, natančneje Športna dvorana Hardek, domačin četrtega turnirja državne članske lige z zračno puško in pištolo za Pokal Slovenije, zato ste že zdaj vabljeni, da obiščite in si ogledate zanimivo tekmovanje, kjer bodo znova vidno vlogo imeli naše strelke in strelci.