Člani Društva Antonovanje na Kogu so dogodke predstavili na novinarski konferenci (z leve):
Zvonko Petek – DU Kog, vodja športne sekcije; Slavica Munda – predsednica Društva Antonovanje na Kogu;
Slavko Perc – predsednik Združenja rejcev prašičev Ormož; Oskar Munda – računalniška podpora

Sobota, 11. 1. 2014
10.00
“Čurke in vino”, Vinska klet Miro
Društvo Antonovanje na Kogu

Degustatorji bodo ocenjevali, katero vino se najbolje ujema z okusom črne, sive ali bele čurke. Izbirali bodo med odličnimi vini, za katera je grozdje dozorelo v kogovskih vinogradih. Rezultate bomo predstavili na Čurkarijadi.

Sobota, 11.1. 2014
18.00
Tradicionalni Antonov koncert: MePZ Štefana Kovača Murska Sobota
Cerkev sv. Bolfenka na Kogu

Na letošnjem Antonovem koncertu se bo predstavil MePZ Štefana Kovača Murska Sobota pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega. Člane zbora z več kot 40-letno tradicijo povezuje ljubezen do petja in druženja. S pesmijo so doslej prepotovali vso Slovenijo in velik del Evrope, podali pa so se tudi čez lužo. Na Antonovem koncertu, ki bo božično obarvan, se jim bo z dvema orgelskima skladbama pridružila tudi slušateljica šole za cerkveno glasbo iz Beltincev. Obeta se nam čudovit glasbeni dogodek.

Četrtek, 16. 1. 2014
10.00
Senzorično ocenjevanje čurk
Prostori KS Kog

Društvo Antonovanje na Kogu pripravlja v sodelovanju s KGZS – Zavod Ptuj – Kmetijsko svetovalno službo, Združenjem rejcev prašičev Ormož in Združenjem predelovalcev mesa, že peto leto zapored senzorično ocenjevanje čurk. Kašnate klobase bo ocenjevala strokovna komisija, vzporedno pa bo potekalo ocenjevanje “sedme sile”, kjer bo vse prispele vzorce ocenila tudi komisija novinarjev. Rezultati obeh ocenjevanj bodo predstavljeni na Čurkarijadi 2014.

Petek, 17.1 2014
Tradicionalno Antonovo kegljanje za pokal KS Kog
9.00
Dvorana KS Kog
Društvo upokojencev Zarja Kog

Že vrsto let se na god sv. Antona v podiranju kegljev pomerijo številne ekipe kegljačev in kegljačic iz bližnje in daljne okolice. Tudi letos pričakuje gostitelj, kegljaška sekcija DU Zarja Kog, veliko število ekip, ki se bodo potegovale za pokal KS KOG.

Petek, 17. 1. 2014

17.00
Odprtje razstave risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji in Medžimurju
Prostori OŠ Kog
Društvo Antonovanje na Kogu, Združenje rejcev prašičev Ormož

Če vas zanima, kako vidijo prašiče otroške oči, ne zamudite razstave risb in fotografij na to temo. Na otvoritvi bomo izvedeli tudi, kako je ocenila prispele izdelke strokovna komisija in najboljše nagradili.

Sobota, 18. 1. 2014

12.00
Sodelovanje rejcev prašičev Slovenije
Dvorana KS Kog

Povabilu Društva Antonovanje na Kogu so se odzvala vodstva nevladnih organizacij prašičerejcev iz vse Slovenije. Na srečanju na Kogu bodo skušali poiskati skupne točke sodelovanja za v prihodnje.

14.00
Čurkarijada s pokušino ocenjenih čurk, predstavitvijo 3. Čurkavodiča, predstavitvijo knjige Kuhinja Koga in ponovoletnim srečanjem vinskih kraljic
Telovadnica in prostori OŠ Kog
Društvo Antonovanje na Kogu

Čurkarijada je prav gotovo ena odmevnejših prireditev antonovanja, ki je že na začetku presegla meje našega kraja, pa tudi ormoške občine. Na njej bomo razkrili rezultate senzoričnega ocenjevanja, po uradnem delu programa pa tudi poskusili, kako teknejo letošnje bele, sive in črne čurke, ki so se pomerile med seboj. Prav tako boste med drugim izvedeli, katero vino se je najbolj ujelo z okusom bele, sive ali črne čurke in to tudi sami preverili.

Nedelja, 19. 1. 2014

9.00
Srečanje vozil Steyr kluba Kog
Parkirišče pred OŠ Kog
10.00
Slovesna sv. maša z Antonovim žegnanjem

Osrednji dogodek Anotonovanja je Antonovo žegnanje. Na ta dan pridejo romarji od blizu in daleč v romarsko cerkev Sv. Bolfenka na Kogu z zahvalami in prošnjami k sv. Antonu Puščavniku. Sv. Anton je zavetnik živine, predvsem zavetnik prašičev in prašičereje. Zato je tudi vsebina pridig ob žegnanjih velikokrat posvečena prav odnosu človeka do živali in hrane, predvsem pa o odnosih med ljudmi v vsakdanjem življenju. Domačini se za ta dan še posebej potrudijo in pred in po maši gostoljubno pričakajo romarje. Na voljo je veliko domačih dobrot, po žegnanju pa se romarji lahko skupaj z domačini poveselijo ob taktih harmonike. Ne more se zgoditi, da romar gre z Antonovanja lačen ali žejen, vsekakor pa vsakemu obiskovalcu ostane dogodek v globokem spominu.

Sobota, 25. 1. 2014

Antunov turnir v malem nogometu
15.00
Telovadnica OŠ Kog
ŠD Kog

Turnir, ki ga organizira Športno društvo Kog je po stažu med mlajšimi prireditvami v okviru Antonovanja. Kljub temu vsako leto privabi veliko število tekmovalcev in njihovih navijačev. Tudi letošnji prav gotovo ne bo izjema.
Kontakti:
slavko.perc@gmail.com
slavica.munda@gmail.com

Na današnji tiskovni konferenci, z leve:
Zvonko Petek – DU Kog, vodja športne sekcije; Slavica Munda – predsednica Društva Antonovanje na Kogu;
Slavko Perc – predsednik Združenja rejcev prašičev Ormož; Oskar Munda – računalniška podpora

DSC08616