ODBOJKA
V Miklavžu pri Ormožu imajo novo odbojkarsko igrišče

Športno društvo Mladost iz Miklavža pri Ormožu je eno izmed bolj znanih športnih društev v Občini Ormož. Društvo, pod okriljem katerega deluje 6 sekcij, deluje od leta 1995 in organizira številne dogodke, hkrati pa se udeležuje različnih prireditev in tekmovanj. Najbolj so znani po malem nogometu in organizaciji poletne lige, ki je letos že deveta zapovrstjo. Ob sodobno urejenem športnem centru so v Miklavžu pridobili še novo odbojkarsko igrišče. Z deli na odbojkarskem igrišču so člani društva pričeli meseca aprila in po trdem nekaj mesečnem odrekanju številnih prostovoljcev je ves trud ob otvoritvi bil poplačan. Slavnostni trak so ob otvoritvi igrišča prerezali predsednik Športnega društva Mladost Dani Vrbnjak, predsednik KS Miklavž Emil Trstenjak in predsednica ženske sekcije Emica Trstenjak. Ob lepem vremenu in številu prisotnih je bil izpeljan prvi turnir v odbojki, katerega se je udeležilo 16 ekip. Največ uspeha so požele ekipe M – Power, Bombončki, Boom efekt in 2A. Celoten strošek novo nastalega športnega igrišča je znašal okrog 3.500 EUR, praktično vsa fizična dela pa so opravili člani društva Mladost.

Dani Vrbnjak (predsednik ŠD Mladost), Emil Trstenjak (predsednik KS Miklavž), Emica Trstenjak (predsednica ženske sekcije)

Člane športnega društva Mladost je pohvalil tudi predsednik Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak, ki je poudaril da so na svoja društva v krajevni skupnosti zelo ponosni. Med drugim je Trstenjak napovedal v jeseni 2012 otvoritev še sodobnejšega športnega centra, kjer bi se preplastilo malonogometno igrišče, na novo uredilo teniško igrišče, atletska steza, dovozne poti in vodovod. Zaenkrat je veliki projekt v fazi pridobivanja projektne dokumentacije.
Športniki v Miklavžu pri Ormožu bi morali morda biti vzor vsem ostalim društvom v naši Občini, kako se z minimalnim materialnim vložkom in veliko dobre volje, da doseči zavidljive uspehe, organizirati številne prireditve in v Miklavž pri Ormožu privabiti številne obiskovalce.