ROKOMET, mlajše selekcije:
Še četrti Final 4 je tu!

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Jeruzalemčki kot edini udeleženci vseh Final 4
Jeruzalem – Dol Hrastnik 28 : 23 (13 : 12)
Jeruzalem:
Fekonja, Caf; Grabovac, Ulaga, Luci, Plavec 2, Kavčič 1, G. Horvat 4 (1), Žižek Cvetko 7, Kosi 10 (3), Zidarič, Koderman 1, M. Hebar 1, Ciglar 2, D. Ozmec, Lukner.
Kljub slabi predstavi proti Dol Hrastniku se je SDA Jeruzalema uspelo kot prvouvrščeni ekipi polfinalne skupine B uvrstiti na Final 4. Gostiteljem igra ni in ni stekla. Gostje so se držali do izida 18 : 18. Po delnem izidu 10 : 3 (28 : 21) je zmagovalec bil odločen. V teh trenutkih je obramba Ormožanov delovala zadovoljivo, ob tem je svoj delež z nekaj obrambami prispeval še vratar Kevin Caf. V 1. polčasu so zaradi poškodbe gležnja Jeruzalemčki ostali brez svojega prvega strelca Gašperja Horvata, kateremu soigralci in trenerji želijo čimprejšnje okrevanje in nastop na zaključnem turnirju, kateri je na sporedu 11. in 12. maja. Ob tem že dalj časa zaradi poškodbe ne igra Dominik Ozmec in tudi njegov nastop na Final 4 je pod vprašajem. Jeruzalem je letos odigral 24 tekem: 20 zmag, 2 remija (Slovenj Gradec, Ribnica RH), 2 poraza (Celje PL, Brežice Krško). Udeleženci Final 4: Trimo Trebnje (gostitelj in aktualni prvak), Škofja Loka, Celje PL in Jeruzalem Ormož. Cilj okrnjenih Ormožanov bo popraviti lanskoletni spodrsljaj, ko so v Celju na veliko presenečenje ali razočaranje osvojili le 4. mesto. Ta generacija je kot edina pri 1998 letnikih v Sloveniji bila udeleženec vseh zaključnih turnirjev. in je trikrat postala državni prvak, enkrat pa osvojila 4. mesto

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1999 in mlajši):
S srčno igro do ene izmed medalj

Pot SDB Jeruzalema do zaključnega turnirja bi lahko le dobro opisal največji mojster shrvljivk Alfred Hitchcock. Ekipa se je zaradi poškodb (Matej Niedorfer, Jurček Korpič Lesjak) lovila že od samega začetka sezone in v predtekmovanju končala s štirimi porazi na tretjem mestu za Celjem in Gorenjem. V preteklosti je ta generacija bila že državni prvak (v Ormožu), državni podprvak (v Novem mestu) in minulo leto četrta v državi (Ig). V polfinalu so znova sledili vzponi in padci. Dva kroga pred koncem so Jeruzalemčki že bili odpisani, saj sta jih čakali tekmi proti Krškem v gosteh in domača tekma proti neporaženi Krki doma. Ob tem je Ormožanom na roko še moral iti izid tekme Celje – Gorenje. In po izjemnih borbah ter veliki dramatiki je fantom uspelo. Najprej je padlo Krško (29 : 25), nato je Gorenje v Zlatorogu presenetilo Celje in na koncu pika na i in zmaga proti odlični Krki na Hardeku (25 : 23). Glavni favoriti za naslov državnih prvakov so letos gostitelji Trebanjci, katerim so se v preteklosti znali odlično upirati in jih tudi premagati le Ormožani. Krka je svojo kvaliteto dokazala že v polfinalu, Mokerc Ig je majhna neznanka, saj so Ormožani proti njim igrali le na preteklih Final 4. Cilj Jeruzalemčkov je s srčno igro osvojiti eno izmed medalj, fantje pa so se na Final 4 podali že v petek popoldan v naslednji zasedbi: Rene Rizman, Matic Škrjanec, Aleks Škorjanec, Niko Jovanovič, Rok Koderman, Žak Ciglar, Martin Hebar, Anže Šoštarič, Nejc Zidarič, Luka Voljč, Žan Kociper, Lan Voršič, Kristijan Petek, Gašper Hebar, Aljoša Munda, trenerja Mladen Grabovac in Uroš Krstič.
Razpored tekem:
sobota 27. 4. ob 10.00 uri: Trimo Trebnje – Jeruzalem Ormož
sobota 27. 4. ob 15.00 uri: Krka Novo mesto – Jeruzalem Ormož
nedelja 28. 4. ob 10.00 uri: Mokerc Ig – Jeruzalem Ormož

ČLANI, 1. SRL, Liga za obstanek, 6. krog:
Krčanom poskušati vrniti milo za drago

Ena izmed medalj bi bila dovolj veliki razlog za veselje v taboru Jeruzalemčkov


Danes, v petek 26. 4., ob 19.30 uri rokometaše Jeruzalema čaka gostovanje v Krškem pri zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva, ki pa je v 1. krogu Lige za obstanek na Hardeku presenetila z zmago 31 : 30. Ta poraz kot da je streznil Vinarje, saj o v nadaljevanju zabeležili tri zmage (Sevnica 38 : 33, SVIŠ 33 : 25, Ribnica 28 : 27) in en remi (Izola 34 : 34). Krčani so se že sprijaznili z izpadom iz lige, niso pa se sprijaznili, da jih ob koncu sezone prehitijo lokalni rivali Sevničani. Obe ekipi se namreč na istem področju v teh težkih finančnih časih borita za sponzorje, ki bodo še kako pomembni za novo sezono, pa čeprav v 1. B ligi. Krčanom tako končno deveto mesto prinaša veliko in tudi tokrat lahko pričakujemo nabrito mlado moštvo Krškega. Zaostanek Krčanov za Sevničani je le štiri točke, na razpolago pa je še deset točk. Trener Krškega Sandi Markl bo zagotovo vztrajal pri hitri in agresivni igri s katero so do zmage prišli že na Hardeku. Največ težav ekipi trenerja Saše Prapotnika povzročajo poškodbe, ob tem vrzeli v igralskem kadru ne morejo vsaj malo zakrpati z nekaterimi igralci kadetske ekipe, katero šele 18. in 19. maja čaka zaključni turnir. Želja Jeruzalema je nadaljevati zmagovalno serijo in končati prvenstvo čim višje na lestvici. Še vedno sta aktualni osmo in sedmo mesto, kar je za mali Ormož že itak presežek. Še enkrat naj vas spomnimo, da bodo rokometaši Jeruzalema v letu 2013/14 že enajsto leto zapored udeleženec elitne lige, kar je pravi mali čudež na katerem so Ormožanom zavidljivi tudi v Ljubljani, Škofji Loki, Slovenj Gradcu in še marsikje po državi.