Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 25. 9. 2015, do 7. ure dne 28. 9. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 9. 2015
Ob 9:50 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na LC v naselju Preclava. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila. Povzročitelju je bil na kraju vročen plačilni nalog zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Ob 13:24 smo bili obveščeni o pobegli kravi, znanega lastnika, v okolici Ormoža. Patrulja je na kraju ugotovila, da je krava povzročila precejšnjo materialno škodo na objektih in vrtu prijaviteljev. O zadevo smo obvestili dežurne na CSD Ormož in veterinarsko inšpekcijo, katerim bo poslano tudi poročilo o naših ugotovitvah, da bodo lahko v naslednjih dneh primerno ukrepali na terenu.

SOBOTA 26. 9. 2015
Ob 11:38 smo na Gomili pri Kogu opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije v kateri je bila udeležena kolesarka. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznica kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo po klancu navzdol padla v ovinku. Udeleženki izdan plačilni nalog.

Ob 15:08 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja je na kraju ugotovila, da sta se sprla soseda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:57 smo v Pavlovcih opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 00:45 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Vičancev. Na kraju je patrulja opravila razgovor s prijaviteljem, ker je bil v vinjenem stanju se ni dalo ugotoviti kršitve. Zato je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.

NEDELJA 27. 9. 2015
Nismo obravnavali posebej izstopajočih dogodkov.

Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 28. 9. 2015:

– Tekom popoldneva bomo na območju PP Ormož izvajali kontrolo hitrosti z mobilnim radarjem.
– ob rednem delu bodo policisti izvajali meritve hitrosti v cestnem prometu z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir