Vili Trofenik in magister Boštjan Štefančič ter nekaj somišljenikov je v Ormožu ustanovilo Društvo za zakonitost in varstvo pravic Forum Ormož.
V četrtek so sklicali prvo tiskovno konferenco, kjer so predstavili delovanje društva in, po njihovem mnenju, problematiko oškodovanja uporabnikov storitev zaradi nezakonitega in nenadzorovanega izvajanja gospodarskih javnih služb v občini Ormož.
Društvo je naslednik Sonca Prlekije in želi delovati na območju občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž, je uvodoma dejal magister Boštjan Štefančič. Poudarjajo, da si bodo prizadevali za etično, transparentno in zakonito delovanje javnih ustanov, prav tako se bodo zavzemali za varstvo zakonitosti in pravic ter ozaveščanje državljanov.

Kot pravijo, jih skrbi nazadovanje občine Ormož, predvsem na gospodarskem področju. Težav pa se vodstvo občine Ormož, po njihovem mnenju, ne loteva na pravi način. Opozorili so še na številne kršitve pravic občank in občanov. Menijo, da župan vso odgovornost prevali na občinski svet, ta pa z veliko večino njegove predloge sprejme. Vse preveč krat obljube ostajajo samo na papirju, še menijo v društvu, kjer dodajo, da je vedno več nezakonitih dejanj, skozi katera se legalizirajo zasebni interesi. PRISLUHNITE posnetku tiskovne konference v celoti: