Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure 10. 9. 2012 do 7:00 ure 11. 9. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 10. 9. 2012:

Ob 10:55 uri so na terenu bili obveščeni, da je v naselju Vičanci v vikendu obležal moški, kateri se na klice več ne odziva. Na kraj napotena reševalna služba. Ob vstopu v objekt je bilo ugotovljeno, da je občan sladkorni bolnik ter ga je obšla slabost. Iz reševalne službe so ga oskrbeli na kraju ter je ostal v domači oskrbi.

Ob 16:33 uri so bili obveščeni, da je v naselju Strjanci nezavarovan pes napadel mimoidoča na lokalni cesti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik psa ni poskrbel za varnost, saj je pes bil brez povodca in nagobčnika. Zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali bo zoper kršitelja uveden hitri postopek.

Ob 18:00 uri so opravili ogled kraja I. kategorije, poškodovanje OA na parkirnem prostoru v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik OA zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelju, vozniku začetniku je bil izdan plačilni nalog zaradi navedene kršitve, ter plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 19.35 so posredovali v Lešnici, kjer je sosed kričal na sosedo, jo zmerjal in ji grozil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi določil Zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Napoved aktivnosti za torek dne 11. 9. 2012

Vse bralce policisti ponovno opozarjajo na pričetek novega šolskega leta. Zato vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k dodatni previdnosti še zlasti v bližini vzgojno varstvenih ustanov.
PRIPRAVILA:
Aleš Kokalj, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I