Ob Ljutomerski cesti, za zgradbo na Vrazovi ulici 12, kjer se nahaja Ljudska univerza, bomo odslej imeli MESTNI VINOGRAD.
Ideja, da bi v Ormožu imeli mestni vinograd je tlela že nekaj časa, je povedal župan Alojz Sok in pojasnil, da so ga nameravali zasaditi ob Grajski pristavi, a se na Zavodu za spomeniško varstvo niso strinjali. Tako so iskali drugo primerno lokacijo, in kot je videti je brežina ob vhodu v center mesta idealna za vinograd, kjer bo raslo kar 220 trt ŠIPONA.
Saditev trt je potekalo danes. Vsa dela od čiščenja do priprave tal in končno zasaditve trt so opravili vzdrževalci iz občinskega režijskega obrata, pri današnji saditvi pa je na pomoč priskočil tudi župan. Kot je povedal, bo za vinograd v prvi fazi skrbel vinogradnik Mitja Slavinec, v bodoče pa bo gotovo potrebno imenovati tudi »mestnega viničarja«. Na prvo PRAVO trgatev računajo čez tri leta, takrat bodo tudi zraven povabili vse občane. Saditev trt pa so danes raje opravili »na tiho«, to pa zato, ker je saditev posebej občutljivo opravilo, sploh pa so se bali, da bi obiskovalci morda poteptali pripravljeno zemljišče.
Pridelek bo tako čez leta služil kot »županovo« ali kot »mestno« vino, ki bo svoje mesto najbrž našlo v VINOTEKI, ki je načrtovana v grajskem stolpu. »Veliko možnosti za promocijo, je odprtih, pa tudi idej je kar nekaj«, je dodal župan, ki je za današnje opravilo obul škornje in oblekel delavski plašč ter se z vso vnemo tudi sam lotil sajenja.

V imenu ekipe KTV ORMOŽ je eno izmed trt simbolično zasadil tudi direktor Anton Šalamon: