OO SDS ORMOŽ je danes, poleg ženskega odbora in odbora oziroma kluba seniork in seniorjev ustanovil še odbor Slovenske demokratske mladine (SDM).

Na tiskovni konferenci, ki so jo pripravili takoj po ustanovitvi, je najprej spregovoril Branko Šumenjak, ki je Občinski odbor SDS vodil ŠTIRI mandate, pred kratkim pa ga je na mestu predsednika zamenjal Danijel Vrbnjak.
»Čas je, da mlajši poskrbijo za prihodnost stranke«, je poudaril Šumenjak in dodal, »in danes je že ena takšna prihodnost tukaj – ustanovili smo odbor Slovenske demokratske mladine!«
Predsednik Slovenske demokratske mladine v Ormožu je postal 26 letni Miha Meško, mlad kmetovalec iz Velike Nedelje, ki je verjame, da mlad človek lahko tudi doma poskrbi za svojo prihodnost. Da je možnosti veliko, le videti jih je treba in krojiti pravo politiko. Meško prihodnost mladih vidi v kmetijstvu, enako razmišlja tudi 25 letni Blaž Erhatič iz Osluševcev, s tem, da bi bilo potrebno korenito spremeniti kmetijsko politiko, je prepričan. Slaba kmetijska politika je samo eno od dejstev, do katerih so mladi kritični, gotovo pa si s svojim vplivom in delovanjem v državni politiki želijo izboljšati pogoje za življenje na domačih tleh. »Seveda mladi morajo priložnosti poiskati doma, mladi bi morali ostajati na kmetijah, saj smo kmetijsko območje, seveda pa je tu na potezi država, da poskrbi za ugodnejšo kmetijsko politiko….«, pa je k razmišljanju mladih članov dodal Jurij Borko, župan občine Središče ob Dravi in član OO SDS Ormož.
Slovenska demokratska mladina Ormož (SDM) tako v svoj program aktivnosti med drugim vključuje prizadevanja za izboljšanje pogojev za kmetovanje, prizadevanja za razvoj turizma in gospodarstva ter odkrivanje novih priložnosti za mlade, ki bi jih veljalo zadržati doma.