Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
6. 4. 2018, do 7. ure dne 9. 4. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 6. 4. 2018

Ob 07:18 uri smo bili obveščeni o odvrženih komunalnih odpadkih na območju Bresnice. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila kršitelja, ki je odpadke odložil v naravno okolje, zato bo zoper kršitelja napisan predlog občinskemu komunalnemu inšpektorju.

Ob 07:30 uri smo na sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja, ki je bilo storjeno na območju druge Policijske postaje Slovenska Bistrica, zato bo kazenska ovadba odstopljena v nadaljnjo reševanje pristojni Policijski enoti.

Ob 09:22 uri smo opravili ogled kraja prometne nesreče na parkirnem prostoru. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21.00 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju groženj, katere je naznanil oškodovanec zoper znano osebo. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 23.56 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v Veliki Nedelji. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 7. 4. 2018

Ob 16:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek izven naselja Loperšice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 04:58 uri smo izven naselja Miklavž pri Ormožu opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.


NEDELJA 8. 4. 2018

Od 7:23 ure dalje smo bili obveščeni o 5 skupinah tujcev. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Pakistana, kateri so predhodno nedovoljeno prestopili državno mejo. Tako je bilo tekom dopoldneva na širšem območju Središča ob Dravi prijetih 20 državljanov Pakistana, kateri so bili po izvedenem postopku odpeljani v Azilni dom.

Ob 8:39 uri smo bili obveščeni o poškodovanju ograje v naselju Hajndl. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti tekom popoldneva v Veliki Nedelji izsledili vozilo in voznika, ki je povzročil prometno nesrečo. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z izdajo odločbe.

Ob 10:01 uri smo bili obveščeni o pokanju s karbidom v naselju Gornji Ključarovci, kar je motilo prijavitelja. Policisti kršitve niso ugotovili.

Ob 20:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in ga poškodoval.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 9. 4. 2018:

– ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramške, policist I
in Edvard Cvetko, komandir