Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne
4. 5. 2018, do 7. ure dne 7. 5. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 4. 5. 2018

Ob 19.35 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Libanji. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 20.49 smo v Loperšicah obravnavali dogodek, v katerem je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 20.55 smo bili obveščeni ponovno o povoženju divjadi, tokrat v Savcih. Vozniku, kateri si je ob trčenju v srno poškodoval vozilo, smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 5. 5. 2018

Ob 14:33 smo v Loperšicah obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v psa. Lasniku psa, kateri ni primerno zavaroval živali mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 15:05 smo v Libanji obravnavali dogodek, v katerem je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 15:50 smo bili obveščeni o tatvini z avtobusa na območju avtobusne postaje na Ptuju. Zadevo bo odstopljena krajevno pristojni policijski postaji Ptuj.

Ob 18:52 smo bili obveščeni o prometni nesreči. Patrulja je pri opravljanju razgovora ugotovila, da bi se naj prometna nesreča zgodila v dopoldanskem času na območju PP Gorišnica. Zato so vsa zbrana obvestila bila odstopljena pristojni policijski postaji.

22:43 je imela patrulja v postopku voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Ormoža, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.


NEDELJA 6. 5. 2018

Ob 9.50 smo bili poslani na prometno nesrečo izven naselja Sveti Tomaž. Voznik osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega vključevanja v promet povzročil prometno nesrečo z materialno škodo. Zaradi povzročitve le te, mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.15 smo na ormoški obvoznici obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 04.50 uri smo v naselju Bratonečice obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 7. 5. 2018:

– ob rednem delu bomo izvajali nadzor prometa in ugotavljali hujše cestno prometne kršitve.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir