ROKOMET, pred tekmo 4. kroga 1. SRL Jeruzalem Ormož – Ribnica Riko hiše:
V poštev pride le zmaga

Jeruzalem Ormož – Ribnica Riko hiše; NAŠ TIP: 1
V soboto ob 19.00 uri bo na Hardeku odigrana ena zanimivejših tekem 4. kroga. Zanimiva iz razloga, ker Vinarji na svojem kontu nimajo niti točke, čeprav so pred sezono po treh krogih potihoma pričakovali vsaj tri štiri točke. Na drugi strani v goste prihajajo Ribničani, ki so se pred sezono okrepili z Kogelnikom (Italija), Ošlakom (Španija), Smiljaničem (Škofja Loka), Muhovcem (Škofja Loka), Kovačem (Slovan). Ribničani so prvenstvo pričeli z domačo zmago proti Trimu in dvema visokima gostujočima porazoma proti Mariboru in Celju.
Največ težav Jeruzalemčkom povzroča igra v obrambi, saj so po številu prejetih zadetkov gladko na zadnjem mestu. Prejeli so kar 105 zadetkov, kar v povprečju znaša kar 35 prejetih zadetkov po tekmi. Za ilustracijo so lani v povprečju prejemali 29 zadetkov na tekmo, glavni možje v obrambi pa so ostali isti. Za zmago proti Ribnici bo potrebno odigrati čvrsto obrambo in zaustaviti napad gostov, ki je njihovo najmočnejšo orožje. Šibka točka Ribničanov je igra v obrambi, prejeli so 104 zadetke v treh odigranih tekmah.

Gorenje Velenje – Maribor Branik; NAŠ TIP: 1
Gorenje je za razred boljše od svojega nasprotnika in glede na zdravstvene težave Mariborčanov se gostom ne piše nič kaj dobrega.

Šmartno – Trimo Trebnje; NAŠ TIP: 2
Zanimiv par, kjer se bodo Trebanjci še kako morali potruditi da premagajo žilavega novinca. Žilavega predvsem na domačem parketu. Tudi zmaga gostiteljev ne bi bila presenečenje.

Slovenj Gradec – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 1
Slovenj Gradec je pozitivno presenečenje prvenstva. Doma so premagali Ormožane, v gosteh Slovan. Obe ekipi sta po kvaliteti boljši od novomeške Krke, zato dajemo več možnosti borbenim Korošcem, ki so na uvodu v sezono pokazali kako se je potrebno boriti za barve svojega kluba.

Škofja Loka – Slovan Ljubljana; NAŠ TIP: 1
Sosedski derbi. Izid bo precej tesen, več možnosti pa dajemo mladim Škofjeločanom, ki so doslej pokazali bistveno več kot Slovan. Slednjemu lahko uspe le ob “zapori” odličnega levičarja Dolenca, ki v povprečju dosega 9 zadetkov na tekmo.

Cimos Koper – Celje PL 36 : 35 (19 : 18)

Za zanimivost državnega prvenstva je poraz Pivovarjev dobrodošel. Sama tekma ni navdušila, saj je bilo preveč nervoze na obeh straneh. Kar 38 minut izključitev in trije rdeči kartoni. Zmaga Cimosa je zaslužena in Celjanom v opozorilo, da le ne bo šlo vse kot po maslu. V soboto Celjani v Zlatorogu gostijo nemški RN Lowen, ki je v 1. krogu Lige prvakov na gostovanju presenetil favorita Barcelono. Tekma bo veliko povedala o moči in o sposobnostih slovenskih državnih prvakov.