ROKOMET, 1. SRL, pred tekmami 16. kroga:
Božična želja Jeruzalemčkov je zmaga proti Slovanu

Ekipe v 1. SRL so v mesecu decembru 2010 igrale v ritmu sobota – sreda – sobota, ki je številne rokometaše že dobro načel in tako tudi poškodbe krojijo usodo nekaterim klubom. 16. krog, ki je zadnji v letu 2010, ponuja nekaj zanimivih tekem. Derbi kroga bo odigran v Velenju, kjer gostuje Trimo. Med zanimivejše tekme spadajo tudi srečanja Loka – Krka, Slovenj Gradec – Maribor in Jeruzalem – Slovan, saj gre za ekipe, ki se borijo za 6. mesto, ki še vodi v Ligo za prvaka.

Škofja Loka – Krka Novo mesto; NAŠ TIP: 1
Točke na tem srečanju štejejo dvojno in zmaga bi obe ekipi popeljala še bližje uvrstitvi med šest najboljših slovenskih ekip. Favoriti so seveda Škofjeločani, ki so po porazu v Ormožu, nato takoj slavili na Kodeljevem pri Slovanu. Z zmago bi varovanci trenerja Gregorja Cvijiča potrdili odlično 5. mesto.

Slovenj Gradec – Maribor Branik; NAŠ TIP: 2

Mariborčani so zaradi poškodb in tudi finančnih težav padli v rahlo krizo in se počasi oddaljujejo od Lige za prvaka. Na Koroško Maribor odhaja v vlogi favorita, ampak tudi Slovenj Gradec ima svojo računico in lahko bi zadišalo po presenečenju. Vseeno je zasedba Maribora na čelu z trenerjem Marko Šibilo dovolj kvalitetna, da ne bo gostiteljem dopustila presenečenja.

Gorenje Velenje – Trimo Trebnje; NAŠ TIP: 1
Gorenje ima sanjsko priložnost, da prvi del sezone konča z neverjetnim izkupičkom 15 zaporednih zmag. Tudi drugi rezultati Osam gredo na roko in Gorenje je v odlični situaciji, da drugič v zgodovini kluba postane državni prvak. Velenjčani imajo dovolj hitrih igralcev, ki se lahko kosajo z odličnim ter hitrim dvojcem Trima Staš Skube – Miha Zarabec. Zmaga Os.

Cimos Koper – Ribnica Riko hiše; NAŠ TIP: 1
Po porazu v Celju Koprčani pričakujejo novo zmago proti Ribnici. Zaostanek Cimosa za vodilnim Gorenjem že znaša 5 točk in Primorci si enostavno več ne smejo privoščiti spodrsljaja, če želijo v nadaljevanju prvenstva ostati v boju za prvaka. Koprska vratarja Darko Stanić in Dušan Podpečan ne moreta dvakrat zapored imeti tako slabega dne, kot sta ga imela v Zlatorogu, ko sta skupaj zbrala pičle 4 obrambe.

Šmartno – Celje Pivovarna Laško; NAŠ TIP: 2
Obstajajo božične želje, ki so tudi takšne, ki jih je nemogoče izpolniti. Ena izmed takih je zmaga Šmartnega proti Pivovarjem. Celjani bodo v Šmartnem pri Litiji zagotovo zabeležili novo zmago.

Jeruzalem Ormož – Slovan Ljubljana; NAŠ TIP: 1
Obe ekipi bosta na Hardeku lovili zadnji vlak za Ligo za prvaka. Tekma bo tako izrednega pomena in točke bodo štele dvojno. Slovan ima v svojih vrstah solidnega vratarja Gregorja Župiča in visoko, vendar počasno zunanjo linijo Čemas – Abutović – Božović. Na črti bo potrebno popaziti na vedno neugodnega Koloperja. Ormožane pot do zmage vodi preko hitre igre v napadu in seveda borbene igre v obrambi. Tekma je na sporedu v sredo 22. decembra ob 19.00 uri v Športni dvorani na Hardeku.