Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 10. 8. 2012 do 7:00 ure dne 13. 8. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK, 10.08.2012

Ob 7:29 uri so opravili ogleda kraja prometne nesreče I. kategorije – dogodek na regionalni cesti Koračice – Ljutomer. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 9:05 uri so v naselju Ormož, v Vrazovi ulici opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije ter s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval pravilno pakiran osebni avtomobil, po zadnjem desnem delu, zadevo so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 15:10 je bil na regionalni cesti izven naselja Krčevina ustavljen voznik kolesa, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 1.19 mg/l alkohola v organizmu, zaradi česar je bil kršitelju izdan plačilni nalog ter odrejeno pridržanje do izstreznitve na policijski postaji Ormož.

Ob 15:33 uri so bili obveščeni o travniškem požaru v Podgorcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan kuril travo zaradi česar se je močno kadilo, ogrožanja premoženja in ljudi ni bilo.

Ob 20:55 uri so na lokalni cesti Vitan – Vodranci opravili ogled kraja prometne nesreče II. kategorije – dogodek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa z motorjem trčil v srno, zaradi česar je padel po vozišču in zadobil lahko telesno poškodbo. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Ptuj na zdravljenje, dogodek pa so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21:20 uri so opravili ogleda kraja prometne nesreče I. kategorije – dogodek na lokalni cesti izven naselja Godeninci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 21:50 uri smo opravili intervencijo v gostinskem lokalu v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost zmerjal zaposleno ter razbijal kozarce. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 4:30 uri so opravili intervencijo pred gradom v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta znani osebi pretepla prijavitelja, kateri je iskal zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Ormož. O dogodku zbiramo obvestila ter bodo zadevo zaključili z ustreznim ukrepom.

SOBOTA 11. 8. 2012

Ob 13:45 uri so opravili ogleda kraja prometne nesreče I. kategorije dogodek na parkirnem prostoru na Ljutomerski cesti v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval pravilno parkiran osebni avtomobil. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:55 uri so v naselju Savci, na lokalni cesti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala izven vozišča v jarek. Na kraju je povzročiteljici bil izdan plačilni nalog.

Ob 20:45 uri so bili obveščeni, da bi naj na glavni cesti ležal pijan moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški ležal na dovozni cesti proti hiši, ker je »omagal« zaradi prevelike količine popitega alkohola. Domov ga je odpeljal sin, sebe ali prometa pa ni ogrožal.

Ob 21:45 uri so bili iz Zdravstvenega doma Ormož zaprošeni za asistenco pri hospitalizaciji pacienta, kateri se je upiral in napadel zdravstveno osebje. Ob prihodu na kraj je pacient sam odšel do reševalnega vozila, nakar je bil odpeljan v PB Ormož, kjer je ostal na zdravljenju.

NEDELJA 12. 8. 2012

Ob 16.05 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Bresnici, kjer je gost zmerjal natakarico, ker ga ni hotela postreči z alkoholno pijačo. Kršitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 20.45 uri so v naselju Bresnica obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznica os. avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Zadeva je zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 06.15 uri so opravili ogled kraja tatvine na smetišču Dobrava. Po zbranih obvestilih bo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj podana kazenska ovadba.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 13. 8. 2012:

– tekom dneva bodo opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Janko Zadravec, pomočnik komandirja, policijski inšpektor I