Novinec Jan Gregorc se je dobro vključil v ekipo Jeruzalema

ROKOMET – pripravljalna tekma:
Zmaga Vinarjev proti Grazu
Graz – Jeruzalem 23 : 29 (11 : 14)
Jeruzalem:
Belec (7 obramb), Žuran (12 obramb); Špiljak 5, Bogadi 1, Radujković 1, Rajšp 1, Ogorelc 3, Žmavc 1, Šišmanovič 4, Hrupič, Mavrič 1 (1), Deržič 1, Mesarič 1, Čudič 5 (3), Gregorc 5. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Graz 7/7; Jeruzalem 4/4.
Izključitve: Graz 2; Jeruzalem 10 minut.
Po napornih treningih so Vinarji proti avstrijskemu drugoligašu Grazu v Furstenfeldu odigrali svojo drugo pripravljalno tekmo. V prvem srečanju so z 30 : 29 ugnali prav tako avstrijskega drugoligaša Ferlacha. Domačini, ki so zaigrali brez poškodovanega Slovenca levičarja Mateja Hartmana, so do 23. minute 1. polčasa bili boljši nasprotnik in so vodili z 11 : 9. Blesteli so avstrijski vratarji oz. so ormoški rokometaši po tekočem traku zapravljali zicerje. V nadaljevanju so varovanci trenerja Saše Prapotnika odigrali odličnih 15 minut v obrambi, kar so kronali z delnim izidom 7 : 0 in vodstvom z 16 : 11. Če bi Slovenci v protinapadih bili natančnejši bi razlika lahko bila še precej višja. Najvišja prednost Jeruzalema je znašala 8 zadetkov (28 : 20). Pri domačih so vratarji zbrali lepih 17 obramb, v vrstah Vinarjev je Belec zbral 7 in Žuran 12 obramb. Pri zmagovalcih so bili najučinkovitejši Špiljak, Gregorc in Čudič, ki so dosegli po pet točk. V torek 14. avgusta Jeruzalemčki ob 20.00 uri gostujejo pri 1. B ligašu Veliki Nedelji.

ROKOMET – RK JERUZALEM ORMOŽ:
Trenirajo in igrajo v tujini

Vinarji so s pripravami na novo sezono pričeli že v četrtek 26. julija. Tekaški del Ormožani opravljajo na atletskem stadionu v Mestni grabi in okolici pod vodstvom Bojana Cunka ter Ivana Goloba. Fizično moč pa si nabirajo v fitnes centru svetovno znanega bodybilderja Marka Zidariča. Prvi trening v dvorani je ekipa opravila v petek 3. avgusta zvečer v Športni dvorani v Petrijancu na Hrvaškem, tako da fantje trenirajo tudi v tujini. V Petrijancu je ekipa odigrala tudi prvo pripravljalno tekmo in po 50 minutah igre z 30 : 29 (11 : 16) ugnala avstrijski Ferlach. Vratar Belec je zbral 8, Žuran pa 5 obramb. Strelci: Čudič 6, Gregorc 6, Šišmanovič 6, Mesarić 3, Radujković 3, Špiljak 2, Žmauc 1. Bogadi 1, Rajšp 1, Ogorelc 1.
Ekipi trenerja Saše Prapotnika so se priključili tudi nekateri novinci: Jan Gregorc (desno krilo, Celje, 26 let), Danije Mesarić (krožni napadalec, Bosna Sarajevo, 28 let), Anže Deržič (srednji zunanji, Brežice, 19 let) in Marko Ogorelc (levi zunanji, Dobova, 19 let). Prav tako so uvodnemu delu priprav priključeni mladinci in kadeti. Pripravam se zaradi bolezni še ni priključil Anže Kljajič, katerega v kadru zagotovo še ne bo dober mesec dni. V torek 14. avgusta Jeruzalemčke čaka nastop v Veliki Nedelji.