Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure, dne 26. 9. 2014, do 7. ure, dne 29. 9. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 26. 9. 2014

Ob 13:15 smo v naselju Vičanci na podlagi 18. člena Zakona o preprečevanju nasilja v družini zagotovili varnost žrtvi.

Ob 13:05 smo bili obveščeni o tatvini delov ograje v Vinskem Vrhu. Na kraju je bil sprejet zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za kaznivo dejanje, vendar oškodovanec ni želel kazenskega pregona. Na pristojno državno tožilstvo bomo poslali poročilo.

Ob 16:23 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Lahoncih. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 22:11 smo posredovali v Dolgi lesi, kjer so s hrupom motili nočni mir. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23:27 smo posredovali v Ormožu, kjer je na tleh ležal moški. Na kraju je bila tudi ekipa Zdravstvenega doma Ormož. Ugotovljeno je bilo, da je moški zaradi preveč popitega alkohola omagal in padel.

SOBOTA 27. 9. 2014

Ob 16:05 smo na območju Svetinj obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 18:41 je patrulja v Ormožu imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21:22 smo v Trnovcih opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 22:53 je patrulja v Veliki Nedelji imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 1:05 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Patrulja na kraju ugotovila, da sta prijavitelja napadli in pretepli dve znani osebi. Patrulja nadaljuje z zbiranjem obvestil , nakar bo zadeva ustrezno zaključena.

NEDELJA 28. 9. 2014

Ob 9:18 je občan iz Podgorcev prijavil, da so mu preko noči poškodovali šipe na objektu, kjer ima stiskalnico za grozdje. Patrulja je opravila ogled kraja, ter evidentirala kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 14.35 je na policijsko postajo prišel občan iz okolice Murske Sobote, ter prijavil, da ga je v Pavlovskem vrhu zmerjal bivši svak. Po opravljenem pogovoru je bil napoten na zasebno tožbo.

Ob 17:26 klical občan iz Cvetkovcev, da je njegovo mamo v torek, dne 23. 9. 2014 ugriznil pes. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep po Zakonu o zaščiti živali.


Napoved aktivnosti za ponedeljek, dne 29. 9. 2014:

Ob rednem delu bomo izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti.
PRIPRAVILA:
Dušan Leben, policist I
in Edvard Cvetko, komandir