Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 6. 12. 2017, do 7. ure, dne 7. 12. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 6. 12. 2017:

Ob 10:25 se je na PP oglasil občan iz naselja Žerovince ter prijavil, da mu je znani storilec pri oranju poškodoval vinsko trto v vinogradu. Opravljen je bil ogled kraja ter evidentirano kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 11:55 uri je patrulja na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavila prehitrega tujega voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Na kraju je bil državljanu R Hrvaške izdan in vročen plačilni nalog, s sklepom začasno odvzeti vsi dokumenti ter za 24 ur prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 16:04 uri nas je občan iz Malega Brebrovnika obvestil o tatvini štedilnika. Evidentirano je bilo kaznivo dejanje Tatvine. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 20.36 uri smo bili poslani v okolico Ormoža, kjer je občanka prijavila, da ima težave s svojim sinom.Na kraju je bilo ugotovljeno, da prijaviteljica živi sama in sploh nima stika s sinom. Na kraju ni bila ugotovljena nobena kršitev, zato je zadeva zaključena z uradnem zaznamkom.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 7. 12. 2017:
– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju vožnje z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Aleš Meško, policist I
in Edvard Cvetko, komandir

Naslovna slika je simbolna.