Pustna povorka v Ormožu, ki že desetletja tradicionalno poteka na pustni torek, je znova bil prijetno doživetje za vse pustnih norčij željnih ljudi, ki si ormoški pustni karneval pridejo ogledat od blizu in daleč.
Predstavilo se je 14 otroških/šolskih in 12 karnevalskih skupin, pihalni orkester GŠ ORMOŽ, princ Ptujskega karnevala s svojo gardo ter 200 kurentov v 4 skupinah. JZ za turizem, kulturo in šport občine Ormož, ki je bil organizator pustne povorke, poroča, da je v povorki bilo 1.080 nastopajočih, od teh 570 otrok.

Skupine so bile razdeljene v otroške in šolske skupine prve triade, otroške in šolske skupine 2. in 3. triade, ter odrasle in karnevalske skupine. Pustne skupine in njihovo sporočilnost je ocenjevala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali: župan Danijel Vrbnjak, Nevenka Korpič iz Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož in Barbara Podgorelec iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ormož. Najlepše in najbolj izvirne pustne skupine so po predstavljenih kategorijah tudi nagradili:
1. mesto (500 €): CVETOČI TRAVNIK IZ CENTRA STAREJŠIH OBČANOV ORMOŽ (na naslovnici)
2. mesto (400 €): SLADKA STOJNICA – SKUPINA IZ PUŠINEC
3. mesto (300 €): KASETE IZ SPUHLJE
3. mesto (300 €): VESELI ČRIČKI IZ SODINC

NAJBOLJŠA OTROŠKA/ŠOLSKA ETNOLOŠKA MASKA (100€) je bila KRAJNSKE ČEBELICE IZ OŠ STANKA VRAZA IN RAZVOJNI ODDELEK VRTCA ORMOŽ

NAJBOLJŠA KARNEVALSKA ETNOLOŠKA MASKA (100€): HARDEŠKA TOMBOLA – PGD HARDEK

Podelili so tudi 2 nagradi v vrednosti 50€ za mednarodno sodelovanje: LUTKE IZ CUNJ IZ CESTICE (HRV) IN PETRAJNSKIM KURENTOM IZ PETRIJANCA (HRV)

Po povorki se je pustno rajanje ob zvoki DUA JET SET nadaljevalo v prireditvenem šotoru ob Grajski pristavi, kjer je za pogostitev poskrbelo PGD Hardek.