Krompirjeva solata, paradižnikova omaka – šalša, namaz s papriko in kumaricami in bučkina solata. To so nove vložnine, bogatega okusa in brez konzervansov, ki so jih slovenski kupci letos izbirali med več 100 novostmi, ki so jih v zadnjih dveh letih na trg lansirali različni proizvajalci ali distributerji.

Naziv IZBRANI PRODUKTI LETA 2023 prejmejo izdelki in storitve, ki so v svojih kategorijah navdušili kupce in premagali konkurenco. (Naziv v rokah vodje PE AHAC – DROGA Središče ob Dravi Marinke Kolarič Lašič:)
Laskav naziv v rokah Marinke Kolarič Lašič - vodje PE AHAC DROGA Središče ob Dravi

Koncept Izbran produkt leta temelji na strogi, enotni metodologiji, ki se dosledno uporablja v več kot 40 državah in že več kot 10 let tudi v Sloveniji. V raziskavi, ki jo neodvisno opravlja največje globalno raziskovalno podjetje NielsenIQ, je sodelovalo več kot 1.400 slovenskih kupcev. Panel vzorca kupcev je reprezentativen za splošno prebivalstvo glede na starost, spol in regije.

Transparentna, neodvisna ter izčrpna in poglobljena raziskava je vodilo potrošnikom, do najboljših novosti. »Izbran produkt leta je najboljše kar lahko novost ali inovacija pridobi. Izraz potrditve, naklonjenosti kupcev in njihove nakupne namere,« navajajo. Voted Product of the Year – IZBRAN PRODUKT LETA je pečat številka 1 v svetu, v regiji in v Sloveniji.