Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 5. 5. 2017, do 7:00 dne 8. 5. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 5. 2017

Ob 11:10 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorni avtomobil. Povzročitelju je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 13:05 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Velika Nedelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilo trčila v osebni avtomobil. Nastala je minimalna materialna škoda, obe voznici in vozili pa so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu zaradi česar smo izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 23.05 smo na Lešnici obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

SOBOTA 6. 5. 2017

Ob 12:13 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na lokalni cesti v naselju Podgorci.

Ob 13:14 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v naselju Savci. Udeleženo tovorno vozilo se je zaradi vožnje preblizu desnega roba in razmočene bankine prevrnilo na desni bok v obcestni jarek.

NEDELJA 7. 5. 2017

Ob 19:50 smo bili obveščeni o samomoru z obešanjem. Na kraju je bilo s strani patrulje ugotovljeno, da je moški iz okolice Ormoža poskušal storiti samomor z obešanjem, vendar so ga pri tem zalotili domači in sosedje in mu to preprečili. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnico. Zadevo bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 8. 5. 2017:
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih;

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir